V národním týmu je šest hráček olomouckého klubu

V Plzni půjde národnímu týmu o hodně, na posledních velkých akcích totiž chyběl. Teď bude mít proti sobě Bulharsko, Itálii, Lotyšsko a Turecko. Přitom právě Turecko loni zastavilo Češky při cestě předkvalifikační skupinou na mistrovství světa. Z plzeňské skupiny ale postoupí do play-off tři celky, což by mělo být v silách současné reprezentace. Pomoci k tomu chtějí i olomoucké hráčky.

Pozici brankářské jedničky si už na minulých akcích vychytala Barbora Raníková, navíc jako trenérka brankářek působí v reprezentaci Lenka Černá. Na nedávném turnaji v Chorvatsku se představily i další olomoucké hráčky, spojka Tereza Kovačíková s křídly Romanou Tomečkovou a Michaelou Hrbkovou. „Sice jsme teď měly náročný program, ale do prvního zápasu máme více než týden času na regeneraci, takže se únavy nebojím,“ řekla Deníku Michaela Hrbková a dodala: „Těším se. Budou to hodně důležité zápasy.“

Výborné podzimní výkony olomouckých Dam ale přinesly další efekt v podobě pozvánky pro Barboru Stuchlovou i návrat Kateřiny Vaškové. Ta přitom ještě před dvěma měsíci Deníku řekla, že reprezentaci považuje za uzavřenou. „Trenér Tkadlec mě osobně oslovil, přijel za mnou do Olomouce a víceméně mě přesvědčil, že bych měla v reprezentaci být. Doufám, že bude v mých silách jim pomoci,“ přeje si zkušená střelkyně a dodává: „Svým způsobem se těším, bude to změna a hlavně doufám, že reprezentaci pomůžu.“

V širší nominaci českého národního týmu kromě toho jako náhradnice figuruje ještě pivotka Martina Marcišová a v reprezentační formě hraje jistě i Martina Šašková. Ta se ale reprezentace nedávno vzdala. „Koncem srpna mi přišel nominační dopis a rozhodla jsem se, že už toho bylo dost, a reprezentace jsem se vzdala,“ vysvětlila opora olomouckého týmu.

Z šesti hráček v nominované patnáctce, která se bude bít o úspěch národního týmu, mají v klubu radost. „Někdo psal na internet, že jsem tu nominaci psal já, když jich je tam tolik,“ smál se trenér Lubomír Krejčíř.

„Ale určitě z toho mám radost, protože je to odraz práce trenéra i celého klubu. A že trenér Tkadlec přesvědčil třeba Vaškovou k návratu, to je pro reprezentaci jedině dobře,“ dodal kouč Zory.

 

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika