Lidí dorazilo tolik, že se tvořily fronty nejen u provizorních pokladen, ale také v pavilonech a u výběhů. Od začátku roku zahradu navštívilo už třiadvacet tisíc lidí.

Největší pozornost rodin s dětmi si vysloužil výběh pod věží, kde žijí kozy a lamy. Před nedávnem se totiž v zahradě narodila malá kůzlata. Děti si mohly vlézt za nimi do ohrady, pohladit si je a nakrmit.

„Kůzlata jsou moc pěkná. To nejmenší jsem si dokonce vzala do náruče. Dala jsem mu krmení, které jsme s rodiči koupili,“ popsala zážitek z výběhu lam a koz devítiletá Natálie Kovářová z Prostějova.

S dcerou přijela do zoologické zahrady také rodina Michala Malého. Dojeli až z Frýdku-Místku.

„Zoo se nám líbí. Jsme tu podruhé a všimli jsme si několika vylepšení. Podařené jsou informační kiosky,“ řekl Michal Malý.

Pochválil také nové občerstvení pod věží.

„Je to tady lepší. Větší výběr, fronty jdou rychle. I lavičky jsou nové,“ řekl spokojeně.

Velký nápor lidí byl i uvnitř pavilonu opic a šelem. I když bylo teplo a svítilo sluníčko, vnitřní výběhy byly plné. Živo bylo i u lanového centra, kde řádily hlavně děti.

Nápor potvrdily i počty platících lidí.

„O víkendu se k nám přijelo podívat téměř sedm tisíc návštěvníků, což je březnový rekord. Tolik lidí ještě do zoo v březnu nikdy nepřišlo. Jsme velmi spokojení, že se k nám lidé vrací a užívají si u nás první pěkné dny. Od začátku letošního roku už zahradou prošlo téměř třiadvacet tisíc lidí,“ informovala mluvčí zoo Hana Labská.

Velký zájem měli lidé o víkendu o krmivo, kterého se prodalo hned několik plných beden.

„Kozičky, ovce a mini poníci měli co dělat, aby stačili nabízené granule zkonzumovat,“ podotkla s úsměvem Labská.

Návštěvníci mohli během víkendu obdivovat nejen mláďata koz, ale také v pavilonu opic týden staré mládě gibona siamanga a třítýdenní mládě lvíčka zlatého.

„Během víkendu navíc přišlo na svět letos již páté mládě opice kotula veverovitého,“ doplnila Labská.