„Olomouckou zoologickou zahradu si v loňském roce přišlo prohlédnout tři sta sedmdesát šest tisíc pět osob, což je o devatenáct tisíc šest set devadesát čtyři osob více než v roce předešlém,“ uvedla mluvčí olomoucké zoologické zahrady Hana Labská.

O víkendu skončily už tradiční večerní prohlídky a podle vedení Zoo byl zájem o ně srovnatelný s rokem 2008.

„Romantickou prohlídku setmělé a zároveň vánočně osvětlené zoo si nenechalo ujít přes čtyři tisíce sto lidí, v roce předchozím to bylo o pět set devadesát pět lidí více,“ informovala mluvčí.

K vánoční pohodě v závěru roku přispěla také nově narozená mláďata. Beránci ovce kamerunské se narodili první na Štědrý den a další na Silvestra.

„Silvestrovským mládětem, a také zároveň posledním v loňském roce, se stal malý netopýr listonos světlý. Známé je i mládě, narozené jako první v novém roce. Je jím opička kotul veverkovitý, který je již sedmý, jenž v tlupě v nedávné době přišel na svět,“ doplnila Labská.

Jednou z novinek, kterou pak vedení zahrady pro letošní rok chystá je společný výběh medvědů baribaly a bílých arktických vlků. Pro veřejnost by se tento ojedinělý projekt měl otevřít na jaře.