Nápad nabídnout lidem zmrzlinu vznikl před 7 lety náhodou, když se činorodí manželé na chvíli zastavili a spočítali, kolik jim pod okny projede cyklistů. Uvědomili si, na jak strategicky výhodném místě žijí – kolem projíždějí lidé směrem do lužních lesů Království či ke Strejčkovu lomu.

„V Grygově nebylo nic podobného, tak jsme to zkusili. Půjčili jsme si stroj a během první sezony jsme si ověřili, že zájem o zmrzlinu bude,“ vzpomínala na úplné začátky Hana Lisická.

Postupně vybudovali zázemí s příjemným posezením a časem vyrostli v oblíbenou zmrzlinárnu, jejíž točenou vanilkovou s jahodovou v těchto končinách neochutnal jen málokdo.

„Zmrzlinu vyrábíme z kvalitních směsí a pasty. Zmrzliny jsou bez umělých látek a bezlepkové. Vždy máme v nabídce jednu smetanovou a jednu ovocnou příchuť. Jahodovou zmrzlinu si vyrábíme sami. Pro jahody si jezdíme na samosběr do Slavonína,“ popisoval Lukáš Lisický.

Dezerty i makrely na klacku

Nabídku podniku manželé rozšířili o dezerty a řadu osvěžujících nápojů, včetně oblíbených ovocných limonád a koktejlů. V zátiší plném zeleně začali o víkendech i udit, nechybí makrely na klacku.

„Nově si u nás návštěvníci mohou poslechnout živou hudbu. Jednou za tři týdny. Teď zrovna o víkendu zahraje místní kapela. Rádi jim dáváme prostor. Atmosféra je vynikající,“ zvali ve čtvrtek 11. srpna sympatičtí manželé.

Zmrzlinárna v Grygově funguje sezonně od května do srpna. Pokud přeje počasí, otevřeno je i v září. Zmrzlinu zde točí denně kromě pondělí.