Podle informací Deníku ve středu 9. května časně ráno z jeho mobilu odešla omluvná zpráva organizátorům konference, kterou měl moderovat, že se zdravotně necítí dobře.

O půldruhé hodiny později pohřešovaného politika zřejmě viděli v centru Brna.

"Na základě prověřených informací a poznatků byl poslední výskyt pohřešovaného zaznamenán ve středu 9. května v 7:15 hod na ulici Kobližné v Brně," sdělila ve středu ráno policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle policistů měl Miroslav Petřík na sobě kostkovanou bundu na zip, s drobnými hnědobílými kostkami a límcem prošitým černou látkou z vnitřní strany.

"Pod bundou měl modré triko s bílým nápisem a znakem TOM TAILOR 1962 přes celou hruď," popsala mluvčí policie.

Výletní loď Marie Terezie vyplouvá z olomouckých Nových Sadů
Vyhlídková loď v Olomouci změnila přístav i trasu. Kvůli bagrování Moravy
Miroslav Petřík
Kam zmizel radní Petřík? Lidé z jeho okolí mají obavy

Omluvil se z konference

Ve středu 9. května časně ráno z Petříkova mobilu také odešla informace, že se zdravotně necítí dobře.

Ten den jej čekali na dvoudenní konferenci Odpady 21 v Ostravě. Pořádaly je i Technické služby města Olomouce a ředitel Petřík měl moderovat program druhého dne.

Podle informací Deníku ve středu přišla zpráva od olomouckého politika a manažera Petříka přesně 5.42 čtyřem lidem.

„Pan ředitel psal o zdravotní indispozici. Omlouval se,“ shrnul Radim Kovařík, zástupce ředitele divize Ekologie ostravské společnosti FITE, která je jedním z hlavních organizátorů konference o odpadech.

Omluva s vysvětlením byla podle něj adresována i úřednici olomouckého magistrátu a manažerům technických služeb.

Byl v pohodě. Nechápu

Petříkovi se snažili dovolat ve středu i druhý den konference v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava zástupci Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

„Chtěl jsem se zeptat, co se stalo. Volal jsem mu i 11. května, ale bezúspěšně,“ uvedl ředitel sdružení Radúz Mácha, který s Petříkem v dubnu domlouval program konference.

Informace, že je po řediteli olomouckých technických služeb a politikovi vyhlášeno celostátní pátrání, oba šokovala.

„V týdnu před konferencí jsem s panem ředitelem hovořil a byl v pohodě. Nechápu to. Věřím, že je v pořádku a brzy o sobě dá vědět. To je teď nejdůležitější a to si všichni přejeme,“ uzavřel Kovařík.

Ilustrační foto
Policie už ví, kdo byl mrtvý muž v Holici

Ambiciozní, pracovitý a zodpovědný

Policie prověřuje veškeré informace, které by pomohly v pátrání po osmačtyřicetiletém politikovi.

„Policisté činí veškeré kroky k vypátrání pohřešovaného a prověřují všechny získané informace a poznatky,“ zopakovala v úterý policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Z taktických důvodů nemůžeme ke konkrétním krokům a informacím, které jsme obdrželi, sdělovat bližší informace,“ dodala.

Petřík je politickým matadorem v Olomouci. ČSSD s ním počítá i pro další volební období – Petřík jde do podzimních komunálních voleb jako čtyřka.

„Je to ambiciózní chlap. Pracovitý a zodpovědný. Jestli na něj někdo vyvíjel nějaký tlak, něco se mu stalo, nějaká nehoda, opravdu nevím, co si myslet. Věřím, že vše dopadne dobře,“ komentoval pátrání po blízkém spolustraníkovi Jaromír Malý, okresní šéf ČSSD.

Gabriela Koukalová v olomouckém Omega centru propagovala svoji novou biografii JINÁ
Na Koukalovou se v Olomouci stála dlouhá fronta