Kolegové teď rodině pomáhají při úklidu zaplaveného domu a také prostřednictvím sbírky. Přispět může každý, komu není osud rodiny lhostejný.

Sbírku na rodinu policisty Petra Večeři zaštítila Křesťanská policejní asociace. Příspěvky je možné posílat na účet číslo 247106501/0300, variabilní symbol 3333.

Pozemek rodiny Šenkových ze zaplaveného Břevence, místní části Šumvaldu, 8. 6. 2020
Noční drama přineslo tragédii. Bylo to jako bílá vánice, líčil muž z Břevence

Voda s bahnem byla během vteřin až po strop

Poklidný nedělní večer se rázem zvrátil v tragédii. Do domu manželů Hany a Petra Večeřových z Břevence vtrhla záplavová vlna, která s sebou vzala vše, co jí stálo v cestě.

„Bohužel s sebou strhla i Petrovu manželku. Voda s bahnem během několika vteřin zaplavila celé přízemí domu až po strop a nešťastná žena neměla šanci na přežití. Přišli o to nejcennější, co měli. Petr o manželku a děti o mámu,“ popsala policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Živel krutě zasáhl do života policisty. Klip Policie ČR

Zdroj: Youtube

Po této tragické události se mezi policisty zvedla vlna solidarity. Spousta z nich takřka okamžitě přiložila ruku k dílu a pomáhá kolegovi s odklízením následků po záplavách.

Jedenaosmdesátiletá paní Berková z Břevence, 9. 6. 2020
Maminka utonulé Hanky z Břevence: Dřu, abych přehlušila bolest

Pomoci se snaží také finančně. Pro Petra a jeho děti zorganizovali sbírku. Dům totiž nebyl proti podobným živelným pohromám pojištěný a k rekonstrukci je potřeba nemalá částka.

„Finance také bude potřebovat na zaopatření sedmnáctiletého syna, který studuje na střední škole. Domácnost s nimi sdílí rovněž dospělá dcera, která se snaží osamostatnit. Do sbírky může přispět kdokoli, komu není osud Petra a jeho rodiny lhostejný,“ dodala policejní mluvčí.

Příspěvky je možné posílat na účet číslo 247106501/0300, variabilní symbol 3333.