Zimní stadion je na prodej už několik měsíců, hokejisté si na ledové ploše naposledy zahráli loni v březnu, kdy skončila minulá sezóna.

Profesionální ani amatérská brusle na led nevkročila vůbec poprvé za dobu jeho fungování, tedy po čtyřiatřiceti letech.

„Nenašel se nikdo, kdo by areál koupil a požádal město o podporu, k čemuž jsme byli svolní. Stávající majitel už neuvažuje, že by si stadion nechal. Na stole je jen varianta koupit nebo nekoupit a ke koupi je o trochu blíž. Je to pro stadion jediná, poslední šance," řekl místostarosta města Michal Oborný.

Cena k jednání za areál je okolo sedmi milionů korun, město si vyžádalo odborné posudky, které by měly říct v jaké stavu se budovy nachází, jak velká by byla případná investice do rekonstrukce a jaká je reálná tržní cena.

„Posudek ještě nemáme, doufám že do čtrnácti dnů ho budeme mít na stole," poznamenal místostarosta.

Podle něj je lokalita strategická pro rozvoj sportovišť ve Šternberku.

„I kdyby se hokej nepodařilo provozovat, i přesto si myslím, že zvažovat koupi je nutné. Částečnou výhodou je i to, že prodej stadionu je nabídnut v jakýchsi splátkách ročních. Celou částku by bylo možné rozdělit, což by bylo schůdnější," řekl Oborný.

Zkusí hokej udržet

Otázkou případného odkoupení zimního stadionu se bude zabývat Rada města i zastupitelstvo, do léta by snad mohlo být jasno.

„Mluvíme o tom na Radě města, o koupi přemýšlíme. Oslovili jsme i potenciální provozovatele, máme dva a jednáme s nimi. My bychom byli majitelé, oni by v nájemním vztahu. Pokud se dohodneme, navrhneme zastupitelstvu za nějakých podmínek, které se ještě budou vyjednávat, koupi stadionu," uvedl místostarosta.

Zastupitelstvo pak bude muset rozhodnout za koupi stadionu podpoří nebo ne.

„Pokud by rozhodlo, že ano, cesta bude jasná a musíme sehnat peníze, budeme se snažit hokej udržet a sehnat provozovatele. Pokud by zastupitelstvo řeklo ne, stav se nezmění, budeme dál jednat," doplnil Michal Oborný.