Během vystoupení bylo v hale jen třináct stupňů Celsia, což někteří návštěvníci odnesli nachlazením.

Nemohou ale zatím počítat s tím, že by jim pořadatelé vrátili alespoň část vstupného.

Koncert se totiž uskutečnil a umělci ho statečně odzpívali i v „bojových" podmínkách. To, že během večera nestřídali kostýmy a měli teplé oblečení jim prý diváci musejí prominout.

Teplo nebylo při pátečním koncertu Karla Gotta na olomouckém zimním stadionu snad nikomu. Pořadatelům se podařilo zastaralou halu vytopit jen na třináct stupňů.

Koncert v těchto podmínkách společně se svou matkou absolvovala i Gottova fanynka Lenka Haničáková mladší. Za lístky na stání každá z nich zaplatila 390 korun.

„Snažily jsme se zahřívat tancem, ale nachlazení maminku stejně neminulo. Jde mi ale spíše o všechny babičky a dědečky v předních řadách, kteří za vstupenku dali 1 490 korun. Bylo vidět, že jim ani deky k zahřátí nestačí. Mrzí mě, že se pořadatelé takto zachovali k návštěvníkům i ke Karlu Gottovi a také ostuda, kterou to vrhá na naše město," poznamenala rozhořčená divačka.

Překrásná Olomouc a neskutečný trapas

Stejně nepříjemnou zkušenost má také další návštěvník koncertu Karel K. Zimu v hale považuje za bezohlednost a aroganci nejvyššího stupně.

„Pořadatelé shrábli svoje, přitom by měli všem přítomným peníze vracet. Stejný koncert jsem absolvoval v pondělí v Brně a s tím olomouckým se to nedá srovnat. Olomoučtí diváci byli ochuzeni o celkovou výpravu koncertu, účinkující vůbec nestřídali kostýmy. Je mi líto, že překrásná historická Olomouc v podání nějakých hulvátských necitlivých dobrodruhů bude vždy spojována s tímto neskutečným trapasem," dodal Karel K.

Gottův tajemník Jan Adam potvrdil, že umělci museli kvůli chladnu na zimním stadionu improvizovat.

„Karel si vzal pod sako teplý svetr, raději se celý večer ani nepřevlékal. Monika Absolonová to odzpívala v kozačkách. I sboristky měly teplejší oblečení, aby vůbec byly schopné absolvovat další koncerty," popsal Adam.

Pořádající agenturu však za nedostatečně vytopený stadion neviní.

Dosavadní koncerty z právě probíhajícího Gottova turné prý zvládla zorganizovat bez nejmenších problémů.

Hejtman pomáhal shánět topidla

„Všechno vždy zajistili na sto procent. Nemáme důvod si na ně stěžovat. Zimní stadion byl navíc v Olomouci jediným místem, kde mohl koncert proběhnout. Do menších sálů by se tak velká scéna rozhodně nevešla," poznamenal Adam.

Potvrdil to také jednatel pořadatelské agentury Audioblue production Tomáš Barták.

„Zajímali jsme se, jestli lze stadion vytopit. O dírách ve střeše jsme do pátečního rána vůbec nevěděli. Topení má obrovský výkon, utratili jsme neskutečné peníze za naftu a nebylo to k ničemu. Za pomoci hejtmana Olomouckého kraje jsme na poslední chvíli sháněli další topidla a rozestavěli je kolem zpěváků, aby jim bylo tepleji," řekl Barták s tím, že pokud by je hokejový klub o děravé střeše včas informoval, utěsnili by ji provizorně sami na své náklady.

Kompenzace: sleva na pražský koncert

Generální manažer HC Olomouc Erik Fürst však tvrdí, že pořadatele na problém s vytápěním objektu předem informoval a odmítl, že ve střeše jsou otvory, kterými teplo unikalo.

„Za teplotu v hale v době Gottova koncertu zodpovídá pořadatel, od nás si pronajal jen halu. Vytápění byla jeho starost," řekl Fürst.

Návštěvníci pátečního koncertu však nemohou počítat ani s vrácením části vstupného.

„Dočkají se písemné omluvy v celostátním deníku. Vstupné vracet nemůžeme, protože koncert proběhl až do konce," míní Barták.

Slevu získají jen lidé, kteří v sobotu vyrazí na Gottův koncert do pražské O2 arény.

„Každý, kdo na pokladně předloží vstupenku z olomouckého koncertu zaplatí místo původních 790 jen 592 korun. V prodeji jsou poslední lístky do čtvrtého patra," uvedl spolumajitel arény Richard Benýšek.

Co se zimákem? Rozhodnutí do roku 2014

O tom, že je olomoucký zimní stadion dlouhodobě ve špatném technickém stavu vedení města podle mluvčí magistrátu Radky Štědré dobře ví.

„V současné době probíhá řada jednání, definitivní rozhodnutí by mělo padnout nejpozději v roce 2014. Plány na rekonstrukci dosud komplikují majetkoprávní spory. Přesto realizujeme alespoň dílčí opravy," řekla Štědrá.

Za poslední čtyři roky město nechalo opravit například kabiny a sociální zařízení pro hráče i diváky, vyměnilo na pět stovek sedaček a zavedlo nový turniketový systém. V celé budově se měnily dveře a malovaly chodby.

O tom, zda na zimním stadionu proběhnou další koncerty bude podle Štědré jednat primátor Martin Novotný přímo se správcem stadionu.

„Budou se zabývat tím, zda a za jakých podmínek by se tam měly podobné akce jakou byl páteční koncert Karla Gotta v budoucnu konat," dodala Štědrá.

SOUVISEJÍCÍ: Ostuda v Olomouci: Gott na zimáku mrznul, s ním i diváci