O tradiční vánoční rybu byl třeba v prostějovské nemocnici velký zájem. Před výdejním stánkem s živými kapry se při tónech vánočních koled tvořila po celé dopoledne fronta, která byla ale rychle odbavována.

"Jedná se o vánoční překvapení pro naše zaměstnance. Každoročně pro ně připravujeme vánoční oběd, jedná se o jídlo, které se podle hlasování těší největší oblibě. K tomu dáváme vždycky nějaké malé překvapení," informovala předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční Marie Marsová a pokračovala: "Letos jsme se rozhodli pro něco jiného. Každý zaměstnanec dostane kapra."

Regionální rozměr

"Volba na tovačovské kapry byla jednoznačná. Podporujeme regionální dodavatele. Ryby z Tovačova dostali naši zaměstnanci v Přerově, Prostějově a ve středu i ve Šternberku," vysvětlovala Marie Marsová a dodala: "Zajistit výdej a zpracování takového množství ryb ve třech nemocnicích je takřka nadlidský úkol. Musím tímto všem, kteří se podíleli na organizaci poděkovat."

Živý nebo zabitý

"Každý zaměstnanec si mohl vybrat, jestli chce kapra živého nebo zabitého, či vykuchaného. Celkově jsme vydali v pondělí v Přerově 740 kaprů, v úterý v Prostějově 1100 a ve středu povezeme do Šternberka 440 kaprů," přiblížila Barbora Olejníková, marketingová pracovnice Středomoravské nemocniční.