Smyslem „razie“ bylo zjistit, jestli provozovatelé a hosté dodržují platná protiepidemická opatření. Podle odborníků se nákaza koronavirem šíří nejvíce mezi mladými lidmi do 20 let, kteří si užívají prázdnin.

„Asistovali jsme krajské hygienické stanici a zkontrolovali jsme sto šedesát osob v jedenácti podnicích,“ sdělil regionálnímu Deníku policejní mluvčí Libor Hejtman. „Hygiena zjistila jedno porušení,“ doplnil.

Na kontroly vyjeli hygienici v doprovodu policistů do celého Olomouckého kraje, nezaměřili se pouze na diskotéky a kluby v Olomouci.

Při kontrolách se hygienici zaměřili na platné certifikáty, tedy prokázání bezinfekčnosti při vstupu do provozovny, či dodržování zákazu tance.

Ilustrační foto
Divoká noc v Olomouci: sedm napadení, desítky výjezdů záchranky

Počty nakažených koronavirem se mírně zvedají, většinu nakažených tvoří právě mladí lidé, kteří nejsou naočkovaní a mají více kontaktů.

V Olomouckém kraji přibylo za minulý týden 34 potvrzených případů infekce Covid-19, předchozí týden to bylo 28. Týdenní krajská incidence v přepočtu na 100 tisíc obyvatel činí 5 případů, celostátně 15.

Klinika asistované reprodukce. Ilustrační foto
Po covidu má až 40 procent mužů horší spermiogram