Druhý ročník soutěže o dějinách starobylé Olomouce startuje v pátek 1. srpna.

Symbol želvy, jenž vychází z Ariónovy kašny na Horním náměstí, se během léta objeví na nejrozmanitějších místech města.

„Olomouc je plná ještě neobjevených památek, které se často pojí se zajímavými lidskými příběhy. Aktéři naší hry tak mohou objevit místa, jenž možná dosud míjeli," vysvětlil vedoucí oddělení kultury magistrátu Radim Schubert.

„Cílem je najít památky a zajímavé stavby na území města, které budou označené symbolem želvy. Památek bude celkem deset a jejich hledání bude rozděleno do dvou kol, vždy po pěti pamětihodnostech," popsal pravidla hry Radim Schubert.

V pátrání po želvím symbolu bude aktérům hry napomáhat postupné zveřejňování indicií, které najdou na facebookových stránkách Informačního centra města Olomouce a na www.hledejzelvu.cz.

Ceny: knihy, zážitky, vstupenky

V průběhu jednotlivých kol hry budou hráči zasílat seznam pěti památek označených symbolem želvy, nejlépe společně s pořízenými fotografiemi objektů nebo vlastními fotografiemi s nalezenými památkami v pozadí, na email: hledej.zelvu@olomouc.eu.

Fotografie pak budou zveřejněny společně se seznamem výherců na Facebooku, vždy po skončení daného kola.

„Na nejrychlejší hráče čekají věcné ceny a zajímavé publikace o Olomouci, nevšední zážitky, jako je například speciální procházka olomouckými památkami s průvodcem, případně volné vstupy na akce spolupořádané statutárním městem Olomouc," nalákal náměstek primátora pro kulturu Jan Holpuch.

Hra se bude hrát ve dvou kolech, každé z nich potrvá dva týdny a bude v něm označeno pět památek či objektů a zveřejněny indicie. 1. kolo potrvá od 1.do 14. srpna, druhé kolo pak od 15. do 29. srpna.