Od 15 do 18 hodin pořádá Centrum Semafor na dopravním hřišti u plaveckého stadionu v Olomouci závody pro děti od 4 do 7 let na kolečkových bruslích a pro děti od 3 do 5 let na odrážedlech.

Kromě soutěžního klání se přítomní budou moci pobavit i exhibicí Freestyle skating klubu.

„Po závodění bude následovat diskotéka na bruslích, a to od 18 do 19 hodin, kdy se začnou registrovat účastníci večerní vyjížďky městem," uvádí městské internetové stránky.

Po skončení odpoledního dětského programu v Centru Semafor se k nejmenším mohou přidat i rodiče a další nadšenci do in-line bruslení a společně se projet večerní Olomoucí. „Podmínkou je mít víc než 12 let, helmu a reflexní prvky, aby byli všichni účastníci jízdy v šeru dobře vidět," uvádí web olomoucké radnice.

Zájemci se mohou také registrovat na webu www.tempish.cz nebo www.inline-olomouc.cz/vyjizdky, kde je rovněž k dispozici mapa trasy. První kolo vyjížďky, které měří 6 až 8 kilometrů, odstartuje ve 20 hodin.

„Následovat bude potom druhé kolo, pro pokročilé, v délce 8 až 12 kilometrů. Po skončení společné projížďky můžete v tombole vyhrát zajímavé ceny," lákají organizátoři. Letos je připraveno celkem pět večerních vyjížděk.