V pátek školáky odmění i na dalších místech.

„Každý premiant, který se přijde pochlubit samými jedničkami, může využít vstupu do zoo zdarma. Navíc každý školák, který navštíví zoo a pochlubí se vysvědčením, dostane malou odměnu,“ zvala děti mluvčí zoo Karla Břečková.

„Zároveň mohou zmapovat, kde všude u nás najdou mláďata,“ ponoukla nejmenší.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na francouzský den, Jízdu králů i Katapult

Nevídaný přírůstek mohou školáci obdivovat u sobů polárních, kteří přivedli na svět hned devět mláďat.

„Poslední květnový den se narodila malá zebra a je to „ona“. Historický první mládě, tentokrát sameček, se narodil daňkům mezopotámským. Jedno mládě a několik zatím nevyklubaných vajec má sova pálená. Z hnízda orla stepního vykukují dva stále hladové zobáčky. Malé kačenky mandarinské už jsou ve velké voliéře, kde se postupně líhnou i vzácní ibisi skalní. Na hnízdech sedí v zadní části jejich expozice šestnáct plameňáků růžových. A mládě mají i před zraky návštěvníků ukrytí jeřábi mandžuští,“ vypočítávala Břečková, kde všude se to hemží drobotinou.

Zmrzlina v aquaparku

Za samé jedničky se v sobotu nohou vydovádět děti na populární Kamzíkově stezce mezi stromy v Park Sportu Hrubá Voda.

V pátek mají všechny děti vstup zdarma na koupaliště Bělkovice – Lašťany a sladkou zmrzlinou se ti mladší 15ti let mohou zdarma odměnit v olomouckém Aquaparku.

„ Stačí přijít 30. června do Aquaparku a užít si začátek prázdnin ve světě plném vodní zábavy,“ zve vodní svět na olomouckém Horním Lánu.

Uzavírka v Olomouci. Ilustrační foto
Další ulici v centru Olomouce zaškrtí oprava. Objížďka skoro na celé prázdniny
Koupání na Poděbradech.
Voda na Poděbradech? Bez vady, hlásí hygienici