Slevy a akční nabídky útočí za všech stran a vyvolávají dojem, že zboží je skoro zadarmo.

Propadly se ceny elektroniky, hraček, lyžařského vybavení, oblečení.

Lidé mohou po Vánocích ušetřit tisíce korun. A taky toho využívají.

„Vyrazili jsme pro holící strojek – dodatečný vánoční dárek pro syna. Před obchodem jsme stáli už v osm hodin, ovšem otevírali v devět, tak jsme se poohlédli ještě jinde po obchodech. Těch slev, co všude nabízejí!" komentovala všudypřítomné povánoční akce Alena Přecechtělová.

„Strojek máme. Místo dvou a půl tisíce stojí čtrnáct stovek. To se hodí!" ukazovala s nadšením značkového pánského pomocníka.

Akční letáky a reklama v televizi přivedly do prodejny s elektrospotřebiči stovky lidí.

„Na Štěpána stálo před prodejnou, před otevřením, přes třicet lidí. Akce má úspěch," hodnotil v pátek dopoledne Jaroslav Husička z prodejny elektro zboží v Kafkově ulici, která vedle klasických slev nabídla i hodinové slevy.

Mezi její největší taháky povánočních slev elektrospotřebičů patří chytré televizory, pračky, fotoaparáty.

Před olomouckou prodejnou elektra v Kafkově ulici stály na Štěpána před otevřením desítky nedočkavých zákazníků

Fronta před olompouckým elektrem na druhý svátek vánoční. Foto: Archiv ElectroWorld

Zimní boty za babku

Kdo si počkal s nákupem oblečení, nebo dostal pod stromeček peníze a plánuje je utratit za něco na sebe, může ušetřit tisíce korun.

„Dceři jsem koupila dvoje kalhoty a halenku. Čekala jsem na slevy, a vyplatilo se," chválila volbu Mirka Hromádková. „Ušetřila jsem patnáct stovek!" počítala zákaznice olomouckého hypermarketu v olomoucké Pražské ulici

Obchodníci zákazníky lákají na nižší ceny až o desítky procent. Kdo chce pořídit vybavení na zimní sporty, ušetří na lyžích, přeskáčích i oblečení.

„Za velmi dobrou cenu máme zimní obuv. Slevy jsou skutečně zajímavé," zvala do prodejny sportovních potřeb Hana Pavelčíková.

Zlevnily hračky a další zboží.

„Až o padesát procent. Vánoční ozdoby až o 75 procent. Lidem se vyplatí se nakupovat v těchto dnech a využívají toho hodně," reagovala prodavačka Jitka z informačního centra olomouckého hypermarketu.