Akce na podporu rodin s postiženými dětmi Týden rané péče, se koná už po sedmé. Letos do neděle 30. listopadu.

„Cílem organizátorů je přesvědčit veřejnost, že raná péče má nezastupitelné místo v podpoře dětí s postižení v prvních letech života. Tato včasná podpora má zásadní vliv na kvalitu celého budoucího života těchto dětí i celé rodiny," uvedla Ladislava Schmiedová, koordinátorka sociálních služeb Střediska rané péče SPRP Olomouc.

Otevřené dveře

Ve středu 26. listopadu se chystá Den otevřených dveří ve Středisku rané péče SPRP Olomouc – Regionálního centra pro podporu a provázení rodin dětí s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením, U Botanické zahrady 4.

Odpoledne od 16 do 20 hodin se otevře Středisko rané péče SPRP Olomouc – Regionální centrum na podporu a provázení rodin dětí se zrakovým a kombinovaným postižením.

„Přijďte si dát kávu, čaj, či něco dobrého. Budete mít možnost zábavnou formou zjistit, jak se běžné věci dělají bez zrakové kontroly," pokračovala koordinátorka.

Lampiony s olympionikem

Například v pátek 28. listopadu od 15 do 19 hodin se bude konat zážitkové odpoledne pro rodiny s dětmi a vypuštění plovoucích lampionů štěstí v Bezručových sadech v Olomouci.

„Akce se zúčastní i olympionik Vávra Hradilek," podotkla Ladislava Schmiedová a doplnila, že celý týden, až do neděle 30. listopadu se koná i akce Přítel na telefonu.

„Poradkyně rané péče bude připravena celý týden odpovídat na dotazy volajících a informovat o činnosti našeho střediska," doplnila. Více informací zájemci zjistí na telefonu 775 583 359 nebo emailu: olomouc@ranapece.cz