„Nepřetržitá výluka proběhne na trati 270 Česká Třebová - Olomouc -Přerov, a to v úseku mezi Přerovem a Brodkem. Vybrané regionální spoje nahradí autobusová doprava. Zastávka pro cestující ve směru do Olomouce je před nádražní budovou v Přerově a lidé budou vystupovat na stanovišti 35 autobusového nádraží,“ upozorňují České dráhy.

Informace o navazujících spojích zjistí lidé u vlakového personálu.

Druhá etapa modernizace železničního uzlu v Přerově, stavba za 3,8 miliard korun, v letošním roce končí. Hotová by měla být v listopadu letošního roku. Hlavní stavební práce probíhaly v posledních měsících v Dluhonicích.

V provozu jsou od letošního roku oba nové nadjezdy - velký u chemičky i menší ve stanici Dluhonice. Dokončeny byly také lávky pro pěší, které vedou nad kolejemi v Dluhonicích a jejichž součástí je i sjezd pro cyklisty.

„Kompletně hotová je i nová technologická budova, v níž jsou umístěny technologie vysokého a nízkého napětí a zabezpečovací zařízení. Objekt se nachází na místě staré drážní budovy v Dluhonicích,“ vyjmenoval Josef Sukup, správce stavby ze Správy železnic. Stavebníci nyní pracují na výměně kolejí. (pu)