„V rybníce je kapr, amur, tolstolobik, štika, candát, sumec, lín i pstruh. Samozřejmostí jsou i zajištěné služby včetně zabíjení nebo kuchání," řekl Zdeněk Horák z Rybářství v Uničově-Nové Dědině.

Pro rybu si přišla i Jiřina Mlčochová. Vybrala si candáta.

„Čerstvou rybku jsme dlouho neměli, candát je dražší, ale výborná ryba. Bude v neděli na oběd," prozradila.

Na tradičním výlovu však nejsou k mání jen živé ryby, ale i pochoutky z nich. V nabídce je smažený kapr a to i v úpravě po šumvaldsku.

Lákadlem může být třeba smažený pstruh nebo rybí polévka.

„Letos návštěvníkům nabízíme novinku amura po mlynářsku. Recept na něj je jednoduchý, mouka, podravka a čili. Tak, aby ryba byla jemně pikantní a lidé spokojení," doplnil Zdeněk Horák.

Okolo hlavního dění pak nechybí ani klasické pouťové atrakce, kolotoče nebo stánkový prodej drobných věcí, oblečení, hraček i perníků.