"Jedná se o ples, tak by to mělo mít nějakou formu. Přímo na oblecích a šatech jsme nelpěli, ale je vidět, že to lidem nevadí a užívají si tvrdší hudbu i v reprezentativnějším oblečení," komentoval organizátor Tomáš Mamut Grepl, sám také v saku.

Hutný program sobotní noci rozjela metalová parta z Olomouce. Muzikanti z Calibosu potvrdili, že i přes pokročilejší věk dokážou stále rozjet pekelné riffy.

Bruce Dickinson na koncertu Iron Maiden v Praze v roce 2018
Dickinson z Iron Maiden v Olomouci? Zázrak, prozradil šéf Pragokoncertu

"Sice mám raději Marasd nebo Krápník, ale je to rockový ples a Calibos patří k našemu mládí a regionu," poznamenala jedna z přítomných dam Jana.

Největší dav příznivců měl logicky domácí Marasd. Jejich vlastní melodická tvorba zaplnila parket a navodila tu správnou plesovou atmosféru. V obdobném duchu pak pokračoval i Krápník z Litovelska a lidé se bavili hudbou i dobrým pitím až do pozdního rána.

Chcete vědět, jak být letos na plese za hvězdu? Co si obléct a jak se chovat podle pravidel etikety? A především zjistit, kam vyrazit, aby to stálo za to? Dočtete se ve speciálu Deníku na www.denik.cz/special/plesova-sezona, ve kterém najdete všechny informace k letošní plesové sezoně.