Nic netušícímu publiku zatančili o polední pauze mezi stoly v jídelně.

„Rozhodli jsme se, že namísto posledního zvonění uděláme flash mob, akci, kdy se domluví skupina lidí, kteří tančí a postupně se k nim jakoby z davu přidávají další předem domluvení účastníci. Vytvoří tak jakýsi nečekaný výstup na netradičním místě nebo veřejném prostoru," vysvětluje spoluorganizátor akce Petr Gola.

„Byla to akce, která měla nahradit poslední zvonění, chtěli jsme se netradičně rozloučit s našimi spolužáky i profesory. A to se myslím povedlo," pokračuje student.

Zdroj: Youtube

Každý trénoval individuálně

Co je flash mob?Flash mob (často psáno i Flashmob) je blesková zábavná akce, při níž se náhle vyskytne vícero lidí v předem určený čas na předem určeném místě spojených jistou společnou myšlenkou, stejné oblečení nebo třeba chování. Webster's New Millennium Dictionary of English definuje flash mob jako „skupinu lidí, kteří se organizují na internetu a rychle se shromažďují na veřejných místech, udělají něco bizarního a zmizí.

Do přípravy se zapojilo okolo dvaceti lidí ze dvou tříd.

Dokonce i třídní učitel se svou dcerou.

Vystoupení trénovali asi dva týdny.

„Vymysleli jsme hudbu a částečně i choreografii. Já se spolužačkou jsme pro ostatní účastníky natočili video, podle kterého se učili kroky. Každý tak trénoval zvlášť a pak jsme si udělali dvě generálky," popisuje přípravy.

Ředitel pouštěl hudbu

Do nich se zapojil i ředitel školy Radim Slouka, který měl za úkol pouštět hudbu.

„Pouštěl ji přímo z ředitelny. Šel do toho s námi a pomohl nám," reaguje Petr Gola.

Odezva na několikaminutové vystoupení prý byla v drtivé většině pozitivní.

„Spolužákům se líbilo, že jsme byli schopni se domluvit a secvičit vystoupení během tak krátkého času," popisuje reakce devatenáctiletý mladík.

Zda se jejich poslední zvonění zapíše do historie školy neví, ale tak trochu v to doufá. „Nic podobného tady už dlouho nebylo a doufám, že si nás ve škole budou alespoň na nějakou dobu pamatovat," doplňuje Petr Gola