Studenti Konzervatoře Evangelické akademie (KEA) také vystavují na veřejných místech houpačku, ve které je uložena petice adresovaná ministru školství. Navazují tak na dvoudenní demonstraci v Praze, která jim měla otevřít cestu k dialogu. Místo toho však zástupci synodní rady přivezli konzervatoři novou dočasnou ředitelku.

Nespokojení studenti se chystají, že by spolu s některými pedagogy konzervatoř opustili a založili novou hudební školu pod křídly Olomouckého kraje.

Petiční houpačku je možné navštívit do čtvrtka 28. června a stojí střídavě před budovou Hlavního nádraží a na Horním náměstí. Vystavení petice budou doprovázet koncerty, které se uskuteční v 15 hodin na Horním náměstí.

„Nápad postavit petiční houpačku má přímo symbolický význam a představuje zhmotnění pohledu studentů na celý problém, který se vleče už dva měsíce. Lidé, kteří přijdou petici podepsat, mají možnost houpačku použít a zkusit si tak, čím momentálně studenti konzervatoře procházejí," uvedla Tereza Červinková, předsedkyně studentské rady KEA.

VÍCE: Protestující studenti olomoucké konzervatoře chtějí založit novou školu