„Stojím tady asi patnáct minut a jenom kroutím hlavou. Skoro nikdo ani nezpomalil. Přijíždějící vlak sice houkal, ale stačí hlasitěji puštěné rádio, nepozornost a může se stát neštěstí," poznamenal Václav Šimek, který na vypnutou signalizaci upozornil i redakci Olomouckého deníku.

Světla na návěstidlech byla vypnutá od pondělní osmé hodiny ranní. 

„Proč tady není nějaká značka?" ptal se nahlas Václav Šimek.

Vzhledem k tomu, že výluka netrvala déle než tři dny, nebylo podle Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) nutné upozornit na vypnutá světla zvláštní značkou. A řidiči by se podle vyhlášky měli sami před kolejemi rozhlédnout.

Před přejezdem na frekventované výpadovce na Šternberk ale ráno během zhruba dvaceti minut naší přítomnosti zabrzdilo pouze pět řidičů.

Vypnutí světelného zabezpečení souvisí s postupující rekonstrukcí železniční stanice Olomouc. Výluka měla trvat do středečních 12 hodin.

Podle Ivana Vránského, vedoucího odboru provozu infrastruktury při olomouckém ředitelství SŽDC, firma přeložku kabelů stihla udělat o den dříve. Signalizace je tak opět v provozu od úterních 13 hodin.

„Ze zákona o drahách a prováděcí vyhlášky vyplývá, že jestliže výluka netrvá déle jak 72 hodin, není třeba místo opatřovat dopravním značením," zdůvodnil Ivan Vránský s tím, že strojvedoucí na trati mezi Olomoucí, Bohuňovicemi a Šternberkem samozřejmě jezdili dle povinného rozkazu.

Před přejezdem vlak zpomalili, ne-li zastavili, a také opakovaně zahoukali.

V případě, kdy je signalizace vypnutá, musejí řidiči už padesát metrů před přejezdem zpomalit na třicet kilometrů v hodině a před jeho přejetím se musejí rozhlédnout.

„A přesvědčit se, zda je překonání bezpečné," uvedl Stanislav Svozil, majitel autoškoly.

V Divišově je místo světel "stopka"

Motoristé se setkávají od pondělí s vypnutým světelným zabezpečením nedaleko od podjezdu, a to v ulici Divišova na Bělidlech. Výluka zde potrvá do 12. března.

Řidiče před přejezdem na trati vedoucí do Velké Bystřice zastavuje dopravní značka „Stůj, dej přednost v jízdě".

„Zrovna dnes jsem tudy jel a zastavilo tam tak každé třetí auto, takže se to moc nedodržuje, což určitě není dobře," poznamenal učitel a majitel autoškoly Svozil. Zároveň však přidal, že zastavit zde nemusí každé vozidlo. „Byli jsme v pozici druhého auta, měli jsme dostatečný výhled a přesvědčili jsme se, že žádný vlak nejede. V takovém to případě může druhé auto jet, aniž by muselo zastavit na místě auta prvního," dodal Stanislav Svozil.