„Balón, na kterém byla připevněná, praskl ve výšce 32 770 metrů přibližně na úrovni hranice se Slovenskou republikou,“ řekl předseda Hanáckého radioklubu Leo Hučín. Sonda pak postupně klesala na padáku, na zem doplachtila zhruba 3 hodiny po startu.

Poslední data o poloze jsou z výšky 3,5 kilometru. Podle nich sonda dopadla severně od obce Oravský Podzámok. Během letu stihla odvysílat asi deset obrázků z palubní kamery, zbytek fotek je uložen na paměťové kartě. Tu však radioamatéři ještě nemají k dispozici.

Snímky ze sondy


„Bohužel se jedná o území, kde není mnoho radioamatérů, takže zatím nemáme žádné zprávy o tom, že by ji někdo našel,“ prozradil Hučín. 

Olomoučtí radioamatéři vypustili sondu do stratosféry.
Z Horního náměstí vyslali sondu do vesmíru. Můžete sledovat její cestu
Pokračuje druhá etapa revitalizace zeleně v olomouckých historických parcích podle Projektu obnovy vegetačních prvků. Kácelo se již v Čechových sadech. Pryč šly dva problematické buky, které ustoupily lepšímu růstu dvou listnatých příbuzných.
Z olomouckých parků zmizely douglasky i buky, proměna sadů pokračuje
Okresní soud v Přerově začal rozplétat tragický případ úmrtí malého chlapce, kterého loni v prosinci v bytě v Předmostí smrtelně zranil pes. Na snímku obžalovaný majitel psa a přítel tety zemřelého dítěte Lukáš Černošek
Za tragický útok psa na dítě soudí majitele. Při neštěstí byl v pokoji