Od rána bude na výstavišti fungovat na třicet polních kuchyní, kde odstartuje Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů.

Soutěžní týmy budou mít k dispozici malý kotlík s uzavřeným ohništěm a přípravu guláše budou muset zvládnout v časovém limitu pěti hodin.

Speciální ingredience na přípravu nejsou předepsány a záleží tedy pouze na fantazii a osobních zkušenostech každého kuchaře. Kolem poledne si budou moci gulášové speciality zakoupit i návštěvníci.

Soutěžící ohodnotí porota profesionálních kuchařů a stejně jako v minulých letech bude záležet nejen na samotné chuti, ale i servírování a hodnotí se také originalita místa přípravy.

Ke guláši patří pivo, nebude tedy chybět domácí Zubr, ale ani Litovel, Holba, a dokonce slovenský Steiger.

Současně s mistrovstvím začne i dopolední program Krajských dožínkových slavností na počest ukončení žní na Hané.

Hudebními hvězdami letošního Zubrfestu jsou kapely Tublatanka a Citron, kterým bude patřit hlavní pódium.

Na něm vystoupí také hosté Steve Walsh & Doug Yowell (USA) s kapelou November 2nd.

Naopak vedlejší nezávislou scénu obsadí místní kapely jako Cookies, E-one, Ginger nebo Stará dobrá Ruční Práce a další, na které pak naváže DJ Mirek Karásek.

Loni akci navštívilo okolo deseti tisíc návštěvníků a s podobnou návštěvností, pokud vyjde počasí, počítají organizátoři i letos.

Vstupenky v hodnotě 80 korun bude možné zakoupit v den konání akce při vstupu na výstaviště.