„Nejprve bychom vám chtěli poděkovat, že jste dorazili v takovém počtu. Když jsme se sešli nedávno, nebylo vás tam moc," shodli se nejen Antonín Staněk, Petr Konečný a Martin Major za vedení klubu, ale i trenér A-týmu Václav Jílek s kapitánem Milošem Buchtou a marketingovým ředitelem Davidem Hollym.

Naráželi na dva měsíce starou akci pořádanou fanoušky, kam přišla pouhá pětice z jejich řad.

Cílem besedy bylo uklidnit fanoušky. Nový, většinový investor by měl být totiž představen do Vánoc. „Je to lokální, perspektivní zájemce, který tomu rozumí. Nejsou to Číňani ani marťani," zavtipkoval a na dálku popíchl pražskou Slavii Antonín Staněk, mimo jiné i člen dozorčí rady klubu.

„Co když to nevyjde? Dokud není nic na papíře, nevěřím. Komunikace klubu s fanoušky je totiž v posledních letech na velmi špatné úrovni. Tady se natropilo tolik chyb, že se opravdu bojím, co bude dál," vylétlo z úst jednoho z přítomných.

Slovo si vzal předseda představenstva Petr Konečný. „Víte, ono to není tak, že by bez příchodu nového investora skončil v Olomouci profesionální fotbal. I bez něj bychom slušně hráli druhou ligu a třeba se i plácali pak v té první. Ale to my přece nechceme, ne? Rádi bychom Sigmu vrátili tam, kam patří, zase bych na Andrově stadionu rád viděl hrát Real Madrid," zavzpomínal na téměř pětadvacet let starý zápas.

Že jsou alfou a omegou peníze, musel následně fanouškům vysvětlovat i kouč Václav Jílek. „Samozřejmě, že bych si dovedl představit zvučné posily. Ale na ty nemáme a takoví ani nechtějí hrát druhou ligu. Pro mě je stejně nejdůležitější charakter," řekl trenér, který věří, že mu z úspěšného podzimního kádru v zimě nikdo neodejde.

Vedle sedící brankář Miloš Buchta se pak Jílka musel zastat, když to od přítomných schytával za téměř rok starý příchod Aidina Mahmutoviče.

„Nejen on, ale i Malec a další za sebou měli úspěšné sezony. My jsme věřili, že nám ti kluci pomůžou. Ale nestalo se. A že trenér Aidina ke konci jara už nestavěl? To byste s ním museli být každý den na tréninku, abyste viděli, jak pracoval. Jak byl připravený… Není to jen o jménech. Teď máme charakterově čistou kabinu, táhneme za jeden provaz. I když bych si samozřejmě taky dokázal představit příchod staršího, zkušenějšího kluka, abych tam nebyl sám," uzavřel Buchta s úsměvem.

„Cítím z vás už pozitivní energii a strašně nám to pomáhá. Díky," loučil se s fanoušky podáním ruky a popřáním hezkých vánočních svátků trenér Jílek.