Od pondělí 9. září až do 19. prosince bude silnice uzavřena od křižovatky s Olomouckou ulicí až po křižovatku s Nádražní.

Řidiči jedoucí po hlavní od Olomouce či Opavy tak neodbočí u psychiatrické léčebny směrem k nádraží.   

Věžní ulice se bude ve dvou etapách spravovat až po odbočení na Uničov. Investice zahrnuje opravu povrchu rozbité krajské komunikace II/444 a mostů. Vzniknou dvě okružní křižovatky.

Město udělá nové chodníky a smíšenou stezku pro pěší a cyklisty.

V ulici se počítá s novým veřejným osvětlením. Bude se vysazovat zeleň. Rekonstrukce je rozdělena na dvě etapy.

„Provoz sledujeme a ve špičkách posíláme na místo hlídku městské policie, aby poradila motoristům, jak se s uzavírkou vypořádat, pokud by to situace vyžadovala. Zatím nejsou žádné větší problémy,“ hodnotil první den uzavírky místostarosta Libor Šamšula.

Ta je vyznačena přechodným dopravním značením a řešena tak, aby byl umožněn přístup k sousedním nemovitostem.

„Po dobu uzavírky je zrušena autobusová zastávka na Olomoucké ulici u Veloxu,“ informovalo město s tím, že zhotovitel stavby má zajistit průchod chodců podél ulice Věžní v úseku od asfaltového chodníku od přejezdu přes železniční trať po asfaltový chodník směrem k nádraží.

Street art festival v Olomouci 2019. Koctel Kahoolawe (Španělsko) a jeho mural na zdi VŠ kolejí v Olomouci
Zdi v Olomouci vyzdobily další velkoplošné malby. Podívejte se

Oprava dvou mostů i dvou křižovatek

Výstavba průtahu zahrnuje rekonstrukci pozemních komunikací určených k provozu automobilů a pohybu cyklistů a pěších, opravu dvou mostů, přes Sitku a železniční trať, a přestavbu dvou průsečných křižovatek na křižovatky okružní.

Celkové řešení si vyžádá několik úprav a přeložek inženýrských sítí. Počítá se s novým veřejným osvětlením, prvky pro imobilní osoby, dojde i ke kácení a výsadbu zeleně.

Krajský rozpočet počítá s náklady ve výši 90 milionů korun, město Šternberk s dalšími zhruba třiadvaceti miliony.

„V rámci I. etapy bude město realizovat nové komunikace pro pěší a smíšené komunikace pro pěší a cyklisty. Dále vybuduje rampu pro pěší, která bude spojovat nově vybudované komunikace na ulici Věžní s přednádražním prostorem. Součástí bude také nové veřejné osvětlení,“ informovala radnice.

Práce vyžadují úplnou uzavírku a jsou proto rozděleny na dvě etapy.

Od pondělí 9. září do 19. prosince je uzavřen úsek od křižovatky s Olomouckou ulicí po křižovatku s Nádražní. Pro veškerá vozidla je vedena objížďka po Nádražní, II/44426, Olomoucké, I/46, a zpět.

Ilustrační foto.
Průměrná mzda v kraji vystoupala přes 30 tisíc Kč. Kdo z vás to má?