„Po této tepně chodí pěší k psychiatrické léčebně, společnosti Excalibur Army či dále do podnikatelské zóny a Kauflandu. Pohybují se zde senioři, maminky s kočárky. Všem těmto pěším se cesta zpříjemní a tím, že bude prostor pro cyklisty, tito nebudou jezdit po frekventované silnici, ale po cyklostezce,“ popisoval starosta města Stanislav Orság.

První etapa stezky by měla být dokončena 22. prosince a stát bude přibližně sedm milionů korun.

Druhou etapu bude firma realizovat od poloviny ledna do konce května příštího roku. Povede od okružní křižovatky na Olomoucké ulici po křižovatku s ulicí Věžní, u psychiatrické léčebny. Cena za tuto část smíšené stezky s osvětlením je zhruba 12 milionů korun.

„Budou se rovněž opravovat nájezdy na chodníky, aby byly plně bezbariérové, v rámci tohoto projektu se bude opravovat veřejné osvětlení, počítáme se změnami v zeleni kvůli větší bezpečnosti, protože přes stávající keře není ideální výhled,“ uvedl starosta.

Studie šternberského bazénu od architekta Jaroslav Ševčíka. Jde o první zveřejněný návrh. Skutečná podoba bude jiná
Krytý bazén ve Šternberku se přiblížil. Město už vybralo stavitele

Stavba a přesun stavební techniky by neměly omezit automobilový provoz na frekventovaném průtahu. Pozor si však musejí dát chodci. „Firma bude postupovat co nejrychleji a přijme taková opatření, aby se místy dalo procházet,“ ujistil Stanislav Orság.

Větší bezpečnost pří jízdě po Šternberku přinese cyklistům také probíhající rekonstrukce průtahu ve Věžní ulici, kde je také součástí projektu smíšená stezka pro cyklisty a chodce.

„Na Olomoucké i v ulici Věžní je doprava velice frekventovaná. Nově vzniknou dvě páteřní stezky, po kterých se cyklisté dostanou zase blíže centru města,“ uzavřel starosta.

Ilustrační foto
V Huzové se musí opakovat volby
Sklizeň brambor ve Vrbátkách.
Brambory na Hané za 10 korun? Zapomeňte