„Jedná se o křehkou koalici v počtu 11 členů z jedenadvace­tičlenného zastupitelstva. Není však vyloučeno, že se k ní připojí i další kolegové," sdělil Dalibor Horák ihned po skončení jednání.

Radními společně s ním budou Iveta Janků, Radek Vincour a Jaroslav Petřík. ČSSD bude mít jednoho radního, a to jmenovaného Stanislava Axmana. Kompletní sestavu doplňují Milan Žůrek, jakožto neuvolněný místostarosta, a Aleš Langer z KDU – ČSL.

Ustavující jednání nového zastupitelstva se uskuteční 7. listopadu.

V Uničově vyhrála v uplynulých volbách ODS počtem šesti mandátů. Po čtyřech křeslech získaly ČSSD a KDU-ČSL. V opozici tak bude čtveřice zastupitelů z Komunistické strany Čech a Moravy a trojice z hnutí ANO.

Výsledky komunálních voleb 2014 v Uničově

Výsledky komunálních voleb 2014 v Uničově

Ve Šternberku se stále jedná

Jednání zatím nejsou u konce ve Šternberku, kde zvítězilo sdružení nezávislých kandidátů Společně pro Šternberk s ANO 2011, jehož jedničkou je bývalý šternberský starosta a místostarosta Pavel Stonawský. S náskokem jednoho mandátu vedl v neděli i v pondělí jednání s ČSSD, která získala čtyři křesla, Otevřenou radnicí a ODS, každá má po třech mandátech.

„Jednáme a budeme dále jednat," zaslal odpověď v textové zprávě Pavel Stonawský v pondělí večer. Kromě jmenovaných subjektů se do šternberského zastupitelstva dostali také dva kandidáti lidovců, tři komunisté a jeden zastupitel za TOP 09.

V minulém volebním období zde vládla superširoká koalice ODS, ČSSD, Nezávislé volby, KDU – ČSL i TOP 09. V opozici zůstali pouze komunisté. 

Výsledky komunálních voleb 2014 ve Šternberku

Výsledky komunálních voleb 2014 ve Šternberku