V pátek odpoledne se ve směru od Olomouce i od Přerova v blízkosti téměř kilometrového úseku částečné uzavírky tvořily několika set metrové kolony.

„Zdržela jsem se na nákupech. Chtěla jsem se vyhnout páteční špičce, ale nevyšlo mi to. Musím čekat, co jiného mi zbývá," řekla krátce po páteční šestnácté hodině čekající řidička Helena Jelínková.

Trpělivostí se museli obrnit také další motoristé. Některým nervy nevydržely a ještě před zúžením jízdních pruhů se otáčely přes plné čáry a ujížděli před uzavírkou.

„Zapomněl jsem, že je to tady zavřené. Taky jsem se měl otočit a objet to. Teď už si musím počkat, až se to rozjede," poznamenal další motorista v koloně. Provoz na křižovatce ulic Přerovská, Hamerská a Přemysla Oráče řídila policejní hlídka.

Práce na Přerovské budou pokračovat až do 23. listopadu, přičemž se bude měnit režim provozu. Například po dokončení směru od Přerova do Olomouce se dělníci přesunou do opačného směru.

Kromě rekonstrukce povrchu komunikace se na Přerovské u objektu Solných mlýnů buduje nový přechod pro chodce. I zde je částečná uzavírka a pro usnadnění průjezdu by řidiči měli osvěžit paměť o takzvaném pravidlu zipu.