V zahajovacím kole cvičilo přes sto přihlášených dívek podle lektora, následoval nástup ve společenských šatech. Ty vybrané se pak představily v rozhovoru s moderátorem, odkud vzešla první trojice.

Ty nejlepší z pěti kategorií MiniMissaerobik, Miss aerobik Kadet, Miss aerobik Junior, Miss aerobik a Missis aerobik postupily do celostátního červnového semifinále, které v prosinci vyvrcholí prosincovým soubojem o republikový ti­tul.

V kategorii Miss zvítězila Nela Mandátová ze Znojma.

„Teď nám skončila sezona, takže budou prázdniny. Starám se o malé holky, nejspíš s nimi budu trénovat, jezdit na tábory a podobně," představila svůj následující program závodnice, která první místo získala i přesto, že kvůli dvouhodinové cestě do olomoucké Čajkarény vstávala v šest hodin ráno.

Hlavním mediálním partnerem Miss Aerobik Olomouc byl Olomoucký deník. V porotě proto zasedla také šéfredaktorka Lucie Bukvová.

„Jsem ráda, že jsme se mohli jako partner na soutěži podílet. Podporujeme sportovní aktivity na Olomoucku a zároveň všechny akce, které pomáhají zviditelnit náš region," řekla šéfredaktorka Lucie Bukvová.