První akce s názvem October Fest Olomouc se konala od pátku až do neděle v areálu výstaviště Flora ve Smetanových sadech. Tady měli návštěvníci na výběr z tradičních českých pivních značek jako je Pilsner Urquell, Gambrinus, Kozel a další.

“Dal jsem si Plzeň, tu mám nejradši. No a v takovém krásném počasí je na pivo o to větší chuť,” pochvaloval si návštěvník Michal Kleiner.

Bohaté občerstvení na akci zajistily foodtrucky, které nabídly burgery, sendviče, mexické a kubánské jídlo a mnohé další pochutiny. Děti se mohly pobavit na skákacím hradu.

Rozestavěný most u Bristolu v Olomouci - 11. října 2019
Nový most v Olomouci bude do konce roku, ujišťuje Povodí

Další pivní slavnost s názvem Oktobeer Fest v areálu Letního kina Olomouc zase lákala lidi na speciality z minipivovarů a regionálních pivovarů. Konala se v pátek a sobotu.

Svá piva nabídly například pivovary Kosíř, Chomout, Moritz, Blázen na čepu nebo Melichárek. O hudební doprovod se postaraly kapely z okolí, vystoupily třeba Down d Drain, Joys From Lost, Isbina nebo Sugar & Spiced.

“Líbí se mi hlavně, že tady mají piva, která si v běžné hospodě nedáte, až se člověk skoro nemůže rozhodnout, co by ochutnal,” poznamenala návštěvnice Adéla Dobešová. 

Výstava plakátů šumperského festivalu Džemfest.
Provokativní plakáty Džemfestu: dívka lízající ňadro prošla, Zeman v plavkách ne