V sobotu 22. března se ve Sportovní hale Univerzity Palackého na olomouckých Lazcích, uskuteční Mistrovství České republiky v kombinaci deseti tanců 2014.

Chybět nebudou ani olomoučtí taneční mistři, fanoušci by proto rozhodně neměli zůstat doma.

Letošní mistrovství v kombinaci deseti tanců se v Olomouci koná už podruhé, zúčastní se ho všechny kategorie od juniorů, přes mládež, tanečníky do dvaceti jedna let, až po dospělé. Celkem zhruba tři stovky tanečníků.

„V dopoledním bloku soutěže, zhruba od 10 hodin budou tančit kategorie Junior II, mládež a tanečníci do 21 let," informovala za organizační tým Jitka Opravilová, předsedkyně pořádajícího Klubu sportovního tance QUICK Olomouc.

Poznamenala, že program bude plynule pokračovat do odpoledne, přičemž večerní nejdůležitější a nejzajímavější blok začne okolo 19 hodiny.

Určený bude pro semifinálová a finálová kola kategorie Junior I a dospělých.

Diváci se mohou těšit i na dvě zajímavá vystoupení.

„Jednou je taneční show vicemistrů České republiky v showdance v latinskoame­rických tancích – Hany Kopřivové a Milana Adamce.V dalším bloku budou druzí vicemistři České republiky ve standardních tancích z Brna," pokračovala předsedkyně klubu sportovního tance.

Olomoucké hvězdy v akci

Upozornila na to, že diváci mohou fandit i na dvěma žhavým olomouckým želízkům.

„Jde o taneční pár Robin Ondráček s Kristýnou Coufalovou, olomouckou rodačkou a dcerou majitelů známé Taneční školy Coufalových. Sice vystupuje za Brno, ale je to rodačka z Olomouce," vysvětlila Jitka Opravilová.

Druhým párem jsou pak Radim Stupka a Tereza Jendrulková, oba rodilí Olomoučáci a potencionální adepti na finále a stupně vítězů.

„Měli by být druzí nebo třetí. Ti první jsou tak kvalitní, že to asi bohužel vyhrají. Ale je možné, že i Kristýna Coufalová by mohla být na stupni vítězů," přála si předsedkyně klubu.

„Bylo by dobré, aby Olomoučané naše hvězdy přišli podpořit," podotkla s tím, že právě kategorie dospělých je nejprestižnější a pro oko diváka nejvíce lákavá.

Podle Jitky Opravilové jde o velice prestižní akce.

„Národní šampionáty se většinou konají ve městech jako je Ostrava, Brno a Praha. Do Olomouce se mistrovství podařilo dostat před dvěma lety, a protože bylo úspěšné, Český svaz tanečního sportu nemá potíže s tím, aby se konalo opět u nás," doplnila.

VstupnéČíslovaná vstupenka ke stolu 500,– Kč
Tribuna ve všech sektorech 270,– Kč
Zlevněné vstupné na tribuny
děti do 12 let, senioři nad 65 let, ZTP 170,– Kč

Část výtěžku ze vstupného bude určena pro sdružení Muž XXI. století  na podporu uro-onkologických pacientů při Urologické klinice Fakultní nemocnice Olomouc.

Kategorie:Junioři I od 12 do 13 let
Junioři II od 14 do 15 let
Mládež 16 až 18 let
Kategorie do 21 let 18 až 21 let
Dospělí 19 a výš