Pochutnat si na pořádném burgru, dát si k tomu točené pivo nebo speciální ovocné drinky, to se nedalo odmítnout.

"Sice je oproti loňsku pořádná zima, ale my jsme se zásobili dobře. Ochutnáme všechny druhy likérů. Loni jsme si dávali pivo, teď potřebujeme něco na zahřátí. Přestože prší, tak je to tu skvělé," smála se parta mladíků z Hluboček, kteří měli na stole láhve rybízáku, višňáku, borůvčáku a jahoďáku.

U stánků vyhlášených olomouckých burgrařů se tvořily dlouhé fronty. Neodolatelná vůně a veřejná příprava mletého hovězího zaujala i opticky.

"Dá se to vydržet. Je zajímavé vidět, jak se vlastně takový burger připravuje. Jsou to borci," uznale hodnotil Robert Bureš z Prostějova, který doplnil: "Dal jsem si Klasika, tedy hovězí, slaninu, čedar, rajče, salát a majonézu. Pochutnal jsem si."

Malé děti zase dávaly přednost palačinkám nebo hranolkům. "Já nemám burgr rád, chci řízek," měl jasno sedmiletý Martin přesvědčující maminku, aby mu sehnala jeho oblíbenou krmi.

Třídenní akce bude pokračovat i v neděli 21. června. Brány areálu se otevřou v deset hodin dopoledne a končit se bude v osm večer.