S nápadem vylepšit a zkrášlit Vodární ulici přišli studenti Univerzity Palackého.

„Každý den jsem tou ulicí chodil do školy a nelíbila se mi. Chtěl jsem zjistit, jestli má mladý člověk moc změnit prostředí kolem sebe,“ řekl při otevření galerie student Ondřej Krupčík.

Zrekonstruované šatny olomouckého krytého bazénu
Krytý bazén v Olomouci otevřel po modernizaci. Nové šatny dostanou kamery
Ilustrační foto
Podvečerní nehody v Olomouci: nabouraná auta, sražení cyklisté, tři zranění

Nejdříve studenti založili petici za lepší Vodární ulici. Primátor Antonín Staněk je pobídl ať přijdou s konkrétním nápadem, a tak se spojili s umělcem Tomášem Meckem.

Ten vymyslel projekt s názvem Graffitilinks - zeď vzkazů zamrzlých v čase, která dává prostor komukoli zanechat vzkaz ve veřejném prostoru.

„Studenti našli, s prominutím, geniálního blázna, který přišel s geniální bláznivou myšlenkou. Je to úžasné, myslím, že až se nynějších pět set míst zaplní, budeme hledat nějaké další takové malé uličky,“ pochválil nápad primátor města Olomouce Antonín Staněk.

Vzkazem může být v podstatě cokoli. Už teď zeď zdobí pestrá směsice milostných dopisů, obrázků, motivačních vět i osobních příběhů.

K tomu, aby se váš vzkaz dostal na zeď, ho stačí napsat nebo nakreslit na papírový čtverec se stranou délky třináct centimetrů a odeslat na email projektu. Vzkaz se přenese na měděnou tabulku a poputuje do Vodární ulice.

(Zleva) Prezident České křesťanské akademie Tomáš Halík, místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička či bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš by se měli zúčastnit summitu THE 2018 v Olomouci
Reklama pro Olomouc. Na globální summit dorazí vědci, rektoři i prezidenti

Klára Slavíčková