VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Bohuňovicích se soutěžilo o nejlepší guláš. Vítězný na všechny nevyšel

Guláš z laně nebo hlívy ústřičné. Celkem osm druhů v sobotu bojovalo o vítězství na Bohuňovickém gulášfestu. První ročník akce se konal v Trusovicích, které jsou součástí Bohuňovic. I přes déšť bylo na místním hřišti od dvou hodin plno.

17.9.2017 AKTUALIZOVÁNO 19.9.2017
SDÍLEJ:

V Bohuňovicích se soutěžilo o nejlepší guláš. Vítězný na všechny nevyšelFoto: Deník / Minárová Eva

„Počasí nám moc nepřeje, ale guláše chutnají skvěle,“ řekla Olga Malasková. „Ochutnali jsme všech osm,“ dodala s tím, že favorita si nechá pro sebe. K ochutnávání gulášů, ale i klobás a několika druhů piva hrála návštěvníkům živá muzika.
V soutěži se utkalo celkem pět místních organizací, některé připravily dva druhy soutěžního pokrmu. Hasiči z Trusovic vsadily na tradiční hovězí guláš, základní a mateřská škola z Bohuňovic zase na guláš z hlívy ústřičné. „Všechny stánky vydaly dohromady 690 porcí,“ znělo z úst odborné poroty. Téměř 700 jedlíků se jim podařilo obsloužit za čtyři hodiny. Zájem byl prý větší, než čekaly. „Omlouváme se, ale už nemáme,“ slyšel po páté hodině každý, kdo chtěl ochutnat guláš z laního masa. I když myslivcům guláš došel jako první, nebo možná právě proto, dokázal si u návštěvníků vybojovat první místo. Vítězství si myslivci odnesli i z hlasování odborné poroty.

Na tom, že se první ročník povedl, se shodli pořadatelé i příchozí. „Moc se nám tady s rodinou líbí,“ řekla Světlana Kromanová. „Druhý ročník určitě bude. Musí být!,“ dodala s úsměvem. Podobná slova zněla i od myslivců, kteří slíbili, že příští rok guláš uvaří v kotlíku, který za první místo dostali. Vyhráli ale o vlásek - stejný počet bodů získali i hasiči z Bohuňovic. Ti vařili guláš srnčí. O vítězi nakonec rozhodl los. Za nimi se umístili trusovičtí hasiči s hovězím gulášem a místní zahrádkáři, kteří vařili z vepřového masa. „Na čtvrtém místě máme patovou situaci,“ znělo od rozhodčích. „Se stejným počtem 16 bodů se umístili zahrádkáři a hasiči z Trusovic,“ vysvětlili. Těsně za bednou tak skončil guláš fazolový a segedínský. Poslední dvě příčky obsadila bohuňovická škola s gulášem z vepřového srdce a z hlívy ústřičné.

Autor: Eva Minárová

17.9.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kulturista Jan Páleníček si odvezl bronz z MS 2017 ve Španělsku
10

Přírodní kulturista Páleníček po světovém bronzu: Se steroidy si nezahrávejte!

Ke slavnostní připomínce Dne boje za svobodu a demokracii se před Právnickou fakultou v Olomouci sešli zástupci města, armády a Univerzity Palackého a desítky dalších lidí.
1 18

Památník svobody před bývalým sídlem KSČ v Olomouci ozdobily věnce

Sametová revoluce v Olomouci. Podívejte se, jak se protestovalo i veselilo

VELKÁ FOTOGALERIE / V listopadu před osmadvaceti lety bylo pěkně mrazivo a nevlídno. I tak se každý den kolem Trojice scházely desítky tisíc nadšených a odhodlaných lidí, ulice plnily letáky, kolem sídla KSČ rostla krabicová zeď a náladu plnou naděje rozveselovaly spontánní happeningy studentů. Podívejte se, jak se před osmadvaceti lety v Olomouci revoltovalo.

Kam o prodlouženém víkendu? Na noc divadel, výlov i modely

Pestrá nabídka tipů na zajímavé akce na Olomoucku během "sametového" prodlouženého víkendu.

Byt jako investice? Splátky vás vyjdou dráž

Sníte o vlastní nemovitosti, která bude vydělávat za vás? Fajnová myšlenka, ale neoplýváte-li tučným kontem, vše si pořádně spočítejte. Cesta k úvěru bude totiž náročnější. Tedy pokud přiznáte váš skutečný záměr. Zda se takový úvěr vyplatí, přibližuje Lucie Drásalová, hypoteční analytička Partners.

Bílé Jeseníky zalité sluncem. Takto to teď vypadá okolo Pradědu

VIDEO, FOTOGALERIE / Přípravy na zimní sezonu finišují v lyžařských areálech v Jeseníkách. Nikdo si ale ještě netroufá tipnout, kdy se na svazích budou prohánět první lyžaři. Přírodní sníh se zatím drží pouze ve vyšších horských partiích, kde se už objevili první návštěvníci s lyžemi.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT