Formou panelové diskuze bude odpovídat ředitel Odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra Tomáš Haišman, Kristýna Andrlová z Úřadu vysokého komisaře pro uprchlíky ČR, evangelický farář dlouhodobě se zabývající postavením menšin u nás Mikuláš Vymětal, lékař pocházející z Afghánistánu Safa Hassani a Ondřej Vala z oddělení dohledu nad omezováním osobní svobody Kanceláře veřejného ochránce práv.

Večer pořádá CARITAS – vyšší odborná škola sociální Olomouc.

„Chceme nabídnout olomoucké veřejnosti informace bez zkreslení, ke kterému dochází kvůli mediální zkratce. I z toho důvodu jsme se při výběru hostů snažili o tématu přemýšlet v co nejširším měřítku a zahrnout různé aspekty problematiky," uvedla za školu Eva Bělocká z oddělení komunikace.

Debata moderovaná Markem Chvátalem z Radia Proglas začíná v 17 hodin ve Wurmově ulici 9

Po panelové diskuzi se mohou účastníci přesunout do auly CARITAS v Křížkovského ulici 6, kde se s nimi studenti školy podělí o své zkušenosti s dobrovolnickou pomocí migrantům v Maďarsku a Srbsku.

V panelových diskuzích chce vyšší odborná škola pokračovat.

„Na první listopadový týden jsme naplánovali diskuzi na téma islám. Cítíme, že i toto téma je potřeba zbavit mýtů a mylných představ, které se v české společnosti drží například prostřednictvím sociálních sítí," pozvala Eva Bělocká.