Od neděle bude na čtyři a půl měsíce zcela neprůjezdná Šternberská ulice, a to od kruhového objezdu na náměstí Osvobození po značku oznamující konec Brníčka ve směru na Újezd.

„Akce navazuje na loňskou opravu silnice mezi Uničovem a Šternberkem. Tehdy se však obnovily jen úseky mimo zastavěná území, letos přijdou na řadu části v obcích a městech," sdělil Marek Juráň, mluvčí uničovského městského úřadu.

Úplná uzavírka, která začne platit 1. března, ovlivní řadu motoristů.

„Ti budou muset jezdit po obousměrné objížďce z Uničova přes Horní a Dolní Sukolom do Dlouhé Loučky a dále přes sanatorium v Pasece, Komárov, místní část Krákořice do Šternberku," popsala náhradní trasu mluvčí krajského úřadu v Olomouci Kamila Navrátilová.

Olomoucký kraj je hlavním investorem akce za zhruba 42 milionů korun. Autobusy budou moct staveništěm projíždět.

Komplikace čekají nejen na řidiče, kteří městem projíždějí. Dotknou se hlavně místních.

„V individuálních případech bude lidem bydlícím ve Šternberské ulici umožněn příjezd k domům, avšak výhradně po dohodě s pracovníky stavby," vyzdvihl Marek Juráň. Uzavírka postihne také ulici U Oskavy, značnou část Brníčka a majitele garáží v uničovském parku.

Začátek prací ovlivní podle stavbyvedoucího Lukáše Hrušky počasí a není vyloučeno, že reálně oprava vypukne až v polovině měsíce. Hotovo má být v Uničově v polovině července.