Společný projekt obce Pňovice a společnosti ZAPA beton počítal s vytěžením dvou jezer v krásné rovinaté krajině.

Zatím však vznikne jen jedno, to větší. Jeho menší sourozenec uvidí svět nejdříve za patnáct let.

Co po těžbě štěrkopísku bude z vodních ploch? A proč bude nejdříve jen jedna? Všechno a mnohem víc se dočtete v úterý v Olomouckém deníku.

Olomouc taky čekají změny. A budou o nich rozhodovat i sami Olomoučané.

Město plánuje mezi ně rozšířit přes dva tisíce dotazníků, ze kterých by zjistilo, jak naložit s dopravou ve městě, aby nám tady za třicet let nezkolabovala.

Co bude v dotazníku za otázky? Kterými městy by se Olomouc mohla inspirovat? To najdete černé na bílém na úterní straně tři.

Máte chuť cestovat (tak to určitě sbíráte kupony do cestovatelské soutěže, v úterý je v Deníku taky jeden!)? Sníte o dobrodružné cestě napříč kontinenty? Přečtěte si rozhovor s Danem PřibáněmTen nezůstal jen u snění a cestuje po světě v trabantu. Kdo plánuje zhlédnout dokument o cestování trabantem (promítá ho kino Metropol v úterý večer), měl by ho doplnit právě rozhovorem ze zítřejšího Deníku!

Kromě výše zmíněného najdete v úterý v listě velké téma o dětech, které utíkají z domova, jubileum Jiřiny Bohdalové, tipy pro bydlení a zahradu, kriminální zprávy, zhodnocení sezony finálových volejbalistek, křížovku, servisní informace a mnoho dalšího. To vše v úterý v Olomouckém deníku.