„Podařilo se nám získat dotace a v loňském a letošním roce provést rekonstrukci a přístavbu sokolovny. Vyměnila se okna, dveře, krytina na střeše, udělalo se ústřední topení. Máme z toho velkou radost, " pochlubila se místostarostka Pavla Přidalová.

Ještě větší měli včera odpoledne místní důchodci, které obec jako první pozvala do novotou vonícího objektu u hřiště na předvánoční setkání. Organizátoři adventně vyzdobili sál a usadili stařečky k novým stolům.

„Děti z mateřinky jim zazpívaly a zarecitovaly, předvedly se mažoretky a Báječné ženské z Majetína. Senioři dostali od obce drobné dárečky," popisovala odpoledne pro seniory, z nichž někteří jsou doma sami.

V létě Suchoničtí i přespolní ocení venkovní posezení u sokolovny. „V nové přístavbě s kuchyňským koutem je výdejní okénko, kde si mohou objednat občerstvení," představovala místostarostka více než milionovou investici, na kterou poslal Olomoucký kraj vloni a letos po 300 tisících z Programu obnovy venkova.

Sokolovnu si lidé mohou pronajmout na svatby, oslavy a jiné společenské akce. Na pronájmu nechce obce vydělávat, částka bude spíše symbolická. „Obec bude v sokolovně pořádat maškarní karneval, masopustní veselici a Den matek. Takové prostory nám hodně chyběly," uzavřela Přidalová.

Suchoničtí senioři se odpoledne dobře bavili v opravené sokolovně.Zdroj: OÚ Suchonice

Suchoničtí senioři se dobře bavili v opravené sokolovně. Foto: OÚ Suchonice