Na nebezpečnou situaci upozorňuje BESIP. Podle krajského úřadu se již v červnu provoz na bezpečném místě upraví.

Nové značky přinutí řidiče dát nohu z plynu a na asfaltu se z obou stran před křižovatkou objeví speciální nástřik, který pomůže brzdám.

„Přes zábradlí není od Olomouce vůbec nic vidět a když si pořádně najedu, mám strach, že mě zleva sestřelí nějaký blázen, protože mezi Šternberkem a Olomoucí se jezdí rychle,“ popisoval Karel Navrátil, který přesto „zkratku“ přes Štarnov upřednostňuje před jízdou po I/46.

Řetězová srážka na D35 u Olomouce
Řidička vletěla do stojících aut u Olomouce, tři zranění
Diskuse na Facebooku o tragické nehodě v Olomouci-Holici
Viník nehody v Holici se oběsil, letí po síti "zaručená informace"

Starosta změnu vítá

Podle štarnovského starosty Stanislava Nykla se měla rychlost v místě křižovatky snížit už dávno.

„Je to potřeba, protože bezpečně vyjet na hlavní, to je někdy velký problém. Zpomalení má svůj efekt, i když ne každý se tím bude řídit,“ reagoval starosta Nykl.

Na nebezpečné místo upozorňoval krajský koordinátor BESIP Miroslav Charouz. V březnu se kvůli tomu obrátil na krajský úřad a společně s vlastníkem silnice, Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, a policií se dohodli na řešení.

„Ne každý řidič, který vyjíždí od Štarnova, je zkušený. Po hlavní se jezdí rychle, hlavně motorkáři, někdy tak, že to vůbec nelze odhadovat. Bude-li snížena rychlost, a řidiči ji budou akceptovat, a na silnici se provede zdrsnění, měli bychom nehody v tomto eliminovat,“ vysvětloval Charouz.

Havárie opilého řidiče BMW v Šumvaldu
Mladík uháněl v BMW se 2 promile, zranil spolujezdkyni

Kdy? Nejpozději ve druhé polovině června

Krajský úřad, který už zveřejnil záměr na úřední desce, odhaduje, že nejpozději ve druhé polovině června budou stát před křižovatkou značky snižující rychlosti jízdy na 70 kilometrů v hodině, na vozovce se objeví nápis se sedmdesátkou a následně také speciální nástřik se zvýšeným třením v délce 40 metrů v obou směrech jízdy ke křižovatce.

Na třídě Míru je uzavřen jeden jízdní pruh směrem na Topolany.
Třída Míru se frézuje, směr ke krematoriu je uzavřen