Do výběrového řízení se přihlásilo celkem šest uchazečů. „Evžen Horáček předložil nejpřesvědčivější koncepci další činnosti organizace, a to včetně návrhů na zkvalitnění poskytovaných služeb i nových forem její prezentace," uvedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs. Evžen Horáček předtím působil v živnostenské oblasti.

Nový ředitel má v plánu například dokončit rekonstrukci vstupního oplocení ve spodní části ústředního hřbitova v Neředíně. U vstupu do největšího olomouckého hřbitova by se také měly v brzké budoucnosti objevit veřejné toalety, které jsou dosud jen v budově krematoria.

Horáček chce navíc začít více pečovat o hroby, u kterých vypršel pronájem. „Někdy jsou nevyužité řadu desetiletí a roste na nich zeleň," zmínil, že taková údržba má platit pro všechny hřbitovy.

Z viditelnějších změn se počítá s pronájmem kaple na hřbitově na Nové Ulici. Sloužit má jako obřadní síň soukromé společnosti. „Firma bude investovat do rekonstrukce objektu i cest, které k němu vedou," doplnil nový ředitel příspěvkové organizace, který se rovnou musel začít věnovat i plánování příštího roku.

Evžen Horáček nahradil ve vedení po mnoha letech Igora Kleinera, jenž se k 1. červnu vzdal funkce.