Třináct přihlášených družstev tady podle pravidel zapálilo v pravé poledne oheň pod kotly a začalo pracovat na přípravě tradiční pochoutky.

Postup a druhy přísad už byly na každém týmu zvlášť. Vařily se běžnější hovězí či vepřové, objevily se ale i guláše ze zvěřiny.

„S manželkou jsme si dávali dva, jeden líčkový a druhý z divočáka. Oba byly opravdu výborné," hodnotil chuť připravovaných jídel Zbyněk Horák z Olomouce.

Vyhlášení vítěze proběhlo na základě rozhodnutí poroty složené z profesionálních kuchařů a hlasovat mohli i samotní návštěvníci.

V doprovodném programu zaplněné zahradě zahrála kapela No Limit nebo olomoučtí Bluesberg.

Tu odpoledne vystřídal pražský revival Abba cz, následovaný skupinou Děda Mládek Illegal Band.

Kromě hudby se pak hlavní pódium proměnilo i v soutěžní arénu.

Přihlášení návštěvníci se tady utkali v pití piva, ženy se poměřily s půllitrem a pánové rovnou s tuplákem.

Program večer pokračoval taneční zábavou, všechny tancechtivé diváky bavilo uskupení Syrinx. (vv)