Tvarůžková cukrárna v Denisově ulici s konečnou platností zavřela. Nadále je v provozu pouze tradiční provozovna v Lošticích.

Olomoucká Tvarůžková cukrárna skončila před vánočními svátky. Provoz už majitelé neobnoví.

„V historickém centru Olomouce jsme byli čtyři roky a vnímáme, jak se proměnilo. Negativní vliv velkých obchodních center je zřejmý. Dolehlo na nás i devět měsíců trvající uzavření tramvajové trati. Kamennou pobočku jsme se rozhodli uzavřít,“ vysvětlovala Blanka Poštulková.

S Olomoucí však zůstane i nadále v kontaktu. Moučníky doveze na masopust, na akce Výstaviště Flora či farmářské trhy.

„V Olomouci, kde máme širokou klientelu, budeme dělat pravidelné rozvážky objednávek, a to každý pátek. Kdo by si chtěl objednat náš netradiční moučník, rádi mu jej dovezeme,“ nabídla.

Souprava ČD RegioPanter
Olomouc - Šternberk za 8 minut. Stavba rychlotratě začne letos
Lampy Philips UrbanStar na Horním náměstí v Olomouci
Horní náměstí zřejmě opět dostane nové lampy. Uvnitř jejich návrh

Turisté se těšili marně

Na cukrárnu nabízející netradiční moučníky s hanáckým „zlatem“ upozorňuje reklama v jedné z olomouckých vstupních bran - hlavním vlakovém nádraží.

„Jsme od Brna a nechali jsme se zlákat. Cukrárna je však zrušena. Škoda. Hodně peču a pojetí tvarůžku jako suroviny do zákusku ke kávě mě zajímalo. Chtěla jsem se inspirovat a doma pak vyzkoušet. Tvarůžky máme s manželem rádi,“ svěřila se v polovině ledna turistka z jihu Moravy Vlasta Kráčmarová.

Maturitní ples Slovanského gymnázia Olomouc 2019 na výstavišti Flora
Ples Slovanského gymnázia: takto to rozjeli maturanti
Po bezmála půl století zavřel Pavel Martinásek bufet Centrum na olomouckém Horním náměstí.
Bufet Centrum zavřel. Po půl století je náměstí bez legendární jídelny

V Lošticích otevřeno

V provozu nadále zůstává Tvarůžková cukrárna v Lošticích. Dnešní výrobu ve městě zahájil Josef Wessels se svým synem Aloisem již v roce 1876. Od té doby se tvarůžky kutálejí z Loštic do celého světa. Cukrárna v Komenského ulici je v lednu kvůli rekonstrukci uzavřena, ale již 1. února opět otevírá.

„Hosté zde najdou naše tradiční šátečky a dortíky plněné náplněmi z loštických tvarůžků. Rozšiřujeme nabídku bistra, kde nově budeme připravovat polévku s tvarůžky, bramboráky s tvarůžky či tvarůžkový tatarák. A k tomu všemu nově natočíme pivo regionálního pivovaru,“ zvala Blanka Poštulková.

Tvarůžková zmrzlina z Loštic, rodiště sýra z typickým aroma, se neomrzí. Ochutnat se musí. Aspoň jednou za rok.
Tvarůžková neomrzí. Aspoň jednou v roce
Tvarůžková cukrárna rodiny Poštulkovy v centru Olomouce
Tvarůžková cukrárna získala ocenění Rodinná firma roku