Pro veřejnost jezdil vláček pravidelně podle jízdního řádu z nástupní stanice na Horním náměstí.

„Letos jsme od provozu pro veřejnost upustili. Na trase je problém s uzavírkami. Velkým olomouckým tahákem je dóm sv. Václava, kam se nyní nedostaneme, protože třída 1.máje je rozkopaná,“ vysvětloval provozovatel Jiří Ryšavý.

Pokud je někomu po vláčku smutno a chtěl by si projížďku po Olomouci objednat, podle provozovatele turistické atrakce může. „Vyjedeme, ale musíme zkonzultovat, co je a co už není z hlediska trasy reálné,“ uvedl Ryšavý.

Pestrobarevnou soupravu vypravuje i směrem na Velký Kosíř. Každou první neděli v měsíci startuje v Lutíně a přes Slatinice a Velký Kosíř míří do Čech pod Kosířem, kde mají cestující dvě hodiny na prohlídku opraveného zámku, muzea kočárů či hasičské techniky. Jenže rozhledna je od února uzavřena kvůli odhaleným konstrukčním vadám.

„Zájem polevil, ale lidé se hlásí stále. Na Kosíři vystupovalo i 15 lidí, dnes jsou to jednotlivci. Čechy pod Kosířem jsou však dostatečně atraktivní, takže první neděli v srpnu opět vyrážíme. Místo je však dobré objednat, aby nebylo plno,“ zval Ryšavý na veselé putování vláčkem.

Ilustrační foto
Olomoucký mobilní hospic kraj nepodpoří. Má prý vlastní plány
Jakub Tiefenbach v sobotu chytil na Chomoutovském jezeře sumce měřícího neuvěřitelných 224 cm.
Chytil sumce velkého 224 cm, s dravcem bojoval hodinu a půl