Renovací více než stovky betonových stolů pokračují v těchto další úpravy areálu městské tržnice v Olomouci. Čeká je čištění, povrchová úprava a zakonzervování. Svému účelu poslouží také v budoucnu, ale budou v lepším stavu a zároveň i bezpečnější pro návštěvníky a prodejce.

„V pondělí začneme s opravami stolů v části tržnice, která je nejblíž Kateřinské ulici. Bude tam postaveno oplocení, aby byla zjištěna bezpečnost kolemjdoucích. Renovace první třetiny stolů by měla trvat přibližně dva týdny, kompletně hotovo by mohlo být během měsíce a půl,“ informoval mluvčí výstaviště Michal Poláček.

Pobočka České pošty na Horním náměstí v Olomouci
Pošta v Olomouci zavře sedm poboček, i na Horním náměstí. Tady je SEZNAM

V sobotu 1. dubna zároveň začíná nová sezona Selských trhů, tentokrát mají podtitul Zahradníčkové.

Zvány jsou zejména rodiny s dětmi. Malí návštěvníci si mohou přímo na tržnici založit vlastní minitruhlík s řeřichou, mákem, fazolemi, ředkvičkami, kedlubnami nebo salátem.

Prodávat se bude domácí pečivo, sirupy, šťávy, ovocné saláty, ale i klíčící misky a sady pro malé zahradníky.  Trhovci nabídnou také kraslice, narcisy, macešky či přísady.

Selské trhy budou na tržnici probíhat každou sobotu od 7 do 12 hodin, desetkrát během letošní sezony budou tematicky zaměřené.

Na Horním náměstí v Olomouci začal velikonoční jarmark, 31. března 2023
VIDEO: Velikonoční trhy na olomouckém náměstí začaly

Tématicky zaměřené Selské trhy na tržnici v Olomouci

1. dubna Zahradníčkové

6. května Sýrové

27. května Ředkvičkové

24. června Třešňové

22. července Řemeslné

26. srpna Česnekové

9. září Cibulové

23. září Džemové

21. října Lesní a houbové

4. listopadu Svatomartinské a zvěřinové