Pořadatel Jaroslav Urbanec překvapuje každý rok svou neomylně přesnou předpovědí počasí. Během minulých ročníků se snad nikdy nestalo, že by pršelo. A slunce svítilo i celou sobotu.

„Řídím se podle norského modelu a snažím se vždycky vyselektovat dny, kdy nejvíce prší. A v tomto termínu už pět let neprší," prozradil s úsměvem.

Na Přerovských pivních slavnostech se čepovalo pivo nejrůznějších značek.

„Lidé mohli vybírat ze sto čtyř druhů, kromě českých a moravských to bylo i pivo ze zahraničí – Německa nebo Holandska. Hodně byly zastoupeny také regionální minipivovary," ře­kl.

Zájem mladých lidí o tuto akci byl obrovský. Do Přerova dorazili snad ze všech koutů republiky. Posedávali u stánků, nebo na travnatém prostranství u pódia, a dobře se bavili. Mezi hosty nechyběl ani ministr zemědělství Marian Jurečka, který předal dárek vítězům soutěže v pojídání chilli.

„Atmosféra je skvělá a ukazuje se, že je dobré mít v Přerově areál, kde by se konaly podobné akce. Překvapil mě obrovský počet minipivovarů, které se zde prezentují – z Oseku, Kroměříže, Olomouce, ale i z Čech. Dnes máme v České republice na tři sta minipivovarů, což je fenomén," řekl Marian Jurečka, který si podle svých slov přišel poslechnout kapelu Argema a slovenského rappera Majka Spirita.

Přerovské pivní slavnosti 2016

Přerovské pivní slavnosti 2016. Foto: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová

Parádní kapely

Na podiu se během odpoledne vystřídala řada skvělých kapel – tahákem byla Argema, ale fanoušci byli nadšení také z vycházející hvězdy rappu, skupiny Atmo music. Jejich singl Andělé se stal dokonce na krátkou dobu druhým nejhranějším v Česku. Posluchači je přivítali aplausem a po celou dobu jejich koncertu zpívali.

Přerovské pivní slavnosti 2016

Přerovské pivní slavnosti 2016. Foto: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová

„Jsme tady poprvé a bylo to fajn. A co nás inspiruje? Chvilkové životní situace. Tady v Přerově jsme třeba byli u nádraží na pizze a poznali takovou ghetto část, což bylo dost zajímavé," svěřil se po koncertě rapper, přezdívaný Beef. Kapela hned z Přerova vyrazila na další štaci do Jihlavy.

Na své si přišli i fanoušci rockové legendy Katapult, která nezapomněla na své největší hity, jako Hlupák váhá. Po nich se na podiu objevila skupina Critical Acclain a následoval koncert zpěváka, který si říká Voxel. Celodenní maratón uzavřel slovenský rapper Majk Spirit.

Majk Spirit na Přerovských pivních slavnostech

Majk Spirit na Přerovských pivních slavnostech. Foto: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová

Pivní slavnosti na videu

Zdroj: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová
Zdroj: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová
Zdroj: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová