K vidění kromě monumentálních konstrukcí ruského kola či horské dráhy budou i výrobky od členů LEGO komunity.

Pro děti je připravený hrací koutek plný kostek.

Od sobotního dopoledne se promění Střední škola polytechnická v Rooseveltově ulici v LEGO království.

Olomouc počtvrté hostí výstavu kostek, která se oproti loňsku zvětšila. Návštěvníci si budou moct postavit i vlastní výrobky.

Začátek října 2018. Práce na protipovodňových stavbách u řeky Moravy v centru Olomouce
U Bristolu mění plány. Piloty u řeky budou mohutnější

Obří konstrukce

Organizátoři chystají obří konstrukce, mezi něž bude patřit například šestimetrové aztécké dioráma, známý porubský oblouk z Ostravy či obří ruské kolo, postavené jen z kostek.

Expozice se sérií menších modelů z okamžiků našich dějin věnuje i 100. výročí vzniku republiky. A členové LEGO komunity přijedou ukázat, co umí z postavit. Lidé tak mohou vidět například model bradavického hradu z filmu Harry Potter.

„Výstava Svět kostek má mnoho témat, kterých se dotkne. Kromě výročí a obřích konstrukcí budou připraveny i modely vozidel, které obstojí i v běžném terénu nebo exkurze do LEGO Castle setů, které nabídnou pohled na věže či nedobytné hrady z lega,“ sděluje v pozvánce jeden z organizátorů akce Ondřej Lebeda.

Noc vědců na Pedagogické fakultě UP.
Jak vyrobit famfrnoch z kelímku? I to vám ukáže Noc vědců v Olomouci

Herní sektor s Minecraftem

Pro návštěvníky s dětmi je připravený herní sektor, kde budou pro nejmenší k dispozici například velké Duplo kostky, pro větší děti budou nachystány kostky žánrů Minecraft, architektura či stavební mix.

Pořadatelé připravili soutěže a aktivity pro celé rodiny. Účastníci se mohou zapojit do kvízu s otázkami, jejichž odpovědi půjdou do slosování o LEGO ceny.

Výstava bude přístupná v sobotu od 10 do 18 hodin, v neděli od 9 do 17. Parkování aut je zajištěno v areálu Střední polytechnické školy. Rodinné vstupné stojí 200 korun, jednotlivé vstupné pro dospělého 80 korun a pro dítě od 3 let 50 korun.

Cyklostezka spojující Holici a Nový Svět
Holici a Nový Svět propojila cyklostezka s lávkou přes trať


Autorka: Nikola Salvetová