Vincour skončil v komunálních volbách v říjnu 2014 osm hlasů za Horákem a že by je měl nahradit v čele samosprávy Uničova koaliční partneři nezpochybnili.

S nástupem do křesla neočekává problémy, které by musel ve vedení hned řešit.

„Naopak, město stojí na velmi dobrých základech, dosavadní starostové odvedli výbornou práci, je na co navazovat a kam jít," připomněl Vincour, že čtyřletý volební program je ve své polovině.

„Velké změny z hlediska vize města, není možné předpokládat. Chci dotáhnout, co jsme naplánovali," dodal Vincour, který byl členem rady města.

V novém angažmá se chce i jako nejvyšší šéf městské policie zaměřit na bezpečnost v Uničově.

„Není to jediná priorita, a také nesleduje to, že by v Uničově byla velká kriminalita a lidé se měli bát. Chci, aby strážníci byli více vidět a motivovat je k ještě lepší práci. Pocit bezpečí je základ, aby lidé ve městě žili v klidu," uvedl v souvislosti s nástupem nového velitele strážníků. „Některé věci trochu změníme," dodal.

Na zastupitelstvu v podvečer padla otázka, kde tehdy ještě adept na starostu a neuvolněný radní bydlí a kde má trvalé bydliště, zda nehrozí, že by byl obejit zákon.

Komunistický zastupitel na chůzi upozornil, že radní bydlí v obci Šumvald. Vincour nato ujistil, že trvalé bydliště má v Uničově. Zvolen byl jednoznačně, pouze komunistický zastupitel se zdržel.