Zpívající rusalka a zamilovaný vodník. Zajímavá herecká etuda v podání kostýmovaných zaměstnanců Zoo, přivítala soumrak a jakoby předala vládu strašidlům. "Jéé maminko, to je hrabě Drákula," hlásil čtyřletý capart a držel se mámy pevně za ruku.

"Tam visí oběšenec, dívej na toho obřího pavouka," hlásili malí návštěvníci hlasitě svým rodičům a schovávali se za jejich záda.

Proudící davy neodradily ani dešťové přeháňky. Malí i velcí si návštěvu potemnělé, ale světélky zářící zahrady užívali. Že jim občas vběhlo do cesty děsivé stvoření, to už zkrátka k této oblíbené akci patří.

Nádraží v Domašově nad Bystřicí, říjen 2021
Zbourají nádraží v Domašově? Obec by chtěla zachovat historický vzhled

Zapojili se úplně všichni.

"Jedná se o tradiční a nejnavštěvovanější akci roku. Loni se nám bohužel kvůli covidu nepodařila zrealizovat. Jsme moc rádi, že jsme to letos ještě stihli," informovala Iveta Gronská, mluvčí Zoo na Svatém Kopečku, která pokračovala: "Záměrem bylo, abychom všechno stihli ještě před dušičkami. Do příprav se zapojili úplně všichni zaměstnanci Zoo. Každý dělá něco, jsme sehraný tým." Odměnou jim byly tisíce přítomných, kteří se až na pár plačících výjimek dobře pobavili.