Takový byl scénář čtvrtečního cvičení, které prověřilo postupy a akceschopnost zaměstnanců Fakultní nemocnice Olomouc a součinnost se zasahujícími jednotkami Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

„Cvičení při simulaci mimořádné události je jedinou možností ověřit evakuační plány a postupy a účinnost protipožárních předpisů, které máme nastavené v nemocnici. Mohli jsme tak znovu vyzkoušet reakci personálu, komunikaci uvnitř nemocnice i směrem k hasičům. Jako každé cvičení i to dnešní bylo přínosné především tím, že nám pomohlo odhalit nedostatky, z nichž se můžeme poučit,“ uvedl referent krizového řízení krizového řízení FN Olomouc Vladimír Obšil.

Tragická nehoda u dálničního exitu u Nedvězí, 2. června 2022
Tragédie u Nedvězí: při nehodě shořelo auto, jeden mrtvý

Zhruba hodinového cvičení se podle něj zúčastnilo zhruba 80 osob.

„Děkuji všem zaměstnancům nemocnice, kteří se cvičení zúčastnili, za profesionální přístup a vstřícnost v průběhu cvičení. Poděkování patří také hasičům, olomoucké městské policii a Policii České republiky za vynikající spolupráci. K veřejnosti pak míří naše omluva za případné drobné komplikace při průjezdu Palackého ulicí,“ dodal Vladimír Obšil.

Hasiči zasahují u požáru rodinného domu v Lipníku nad Bečvou, 13. 5. 2022
Senior podpálil dům se svým vnukem. Z výbuchu v Lipníku je pokus o vraždu