Představí se na něm špička české a slovenské hudební scény.

„Startujeme výbornou slovenskou rockovou kapelou Desmod, která bude hrát v 15 hodin. Takže určitě doporučuji příchod neodkládat na pozdější hodinu,“ řekla Alena Šmerdová z pořádající agentury ARKS Plus.

Na pódiu ji vystřídá talentovaný písničkář Jakub Ondra a dále mladý český hudebník působící pod pseudonymem Thom Artway.

Policejní stíhačka ujíždějícího BMW v okolí hlavního nádraží v Olomouci
VIDEO: Mladík v BMW ujížděl v Olomouci policii, nezvládl rondel

Původně se měla na Šternberském kopci po letech objevit i kapela Stracené ráj, nakonec ji ale nahradí jiná česká kapela.

„Z mimořádných důvodů jsme byli nuceni udělat změnu v programu a místo Straceného ráje vystoupí neméně oblíbená kapela Děda Mládek Illegal Band,“ upozornila na změnu v programu Alena Šmerdová.

Mladší generace návštěvníků pak jistě ocení účast kapely Lake Malawi, v čele se sympatickým frontmanem Albertem Černým.

„Letos jsme se snažili festival udělat zajímavý i pro mladé návštěvníky. Jména jako je Jakub Ondra nebo Thom Artway i Lake Malawi, jsou současnými hudebními tahouny. Jsou to muzikanti, kteří mladé lidi baví,“ vysvětlila výběr kapel produkční festivalu Šternberský kopec.

Výběh vlků Hudsonových v olomoucké zoo
Pokousání holčičky vlkem: Bezpečnost jsme nepodcenili, ujišťuje zoo

O půlnoci to rozjede Turbo

Dramaturgii 14. ročníku doplní také Anděly oceněná formace Support Lesbiens.

„Hlavní hvězdou večerního programu ale bude legendární slovenská Tublatanka a závěr bude patřit českým poprockovým matadorům, členům kapely Turbo,“ doplnila Alena Šmerdová.

Vstupné přijde na 390 korun v předprodeji, na místě pak 490.

Festival patří k pravidelným hudebním událostem Olomouckého kraje.

V uplynulých třinácti letech mohli návštěvníci na Šternberském kopci vidět a slyšet hvězdy jako jsou Boney M, Doro Pesch, Kryštof, No name, Divokej Bill, Tomáš Klus, Desmod, Arakain, Buty, Škwor, Horkýže slíže, Iné kafe, Anna K., Blue Effect, Peter Nagy, Mandrage, Fleret, Support lesbiens, Wohnout, Olympic, Ewa Farna, Petr Bende, Věra Špinarová a mnoho dalších. Více informací je na webu festivalu Šternberský kopec.

Beach-volejbal. Ilustrační foto
Na olomouckém náměstí se bude hrát beach volejbal

Program:

14.00 Otevření areálu návštěvníkům
15.00 Desmod
16.15 Jakub Ondra
17.10 Thom Artway
18.20 Děda Mládek Illegal Band
19.40 Lake Malawi
21.00 Support Lesbiens
22.30 Tublatanka
0.00 Turbo